Cultul personalității la Piatra Neamț, printre promisiuni și regulamente despre gunoaie

Primarul Andrei Carabelea îmbătrânește rapid în funcție și la fel de rapid uită tot ce a vorbit în campania electorală. Spre exemplu, el afirma ritos și sfătos că niciodată nu își va face imagine personală pe banii instituției, că acestea sunt lucruri depășite la nivel de promovare și că singura lui grijă va fi chivernisirea fiecărui leu de la bugetul secătuit al Primăriei Piatra Neamț.

Felicitare originală și impersonală

Ferm convinși că un primar tânăr nu minte, pietrenii care au primit un plic în cutiile poștale astăzi, 28 aprilie, au fost convinși  că este vorba despre un fake  sau despre o manipulare grosolană a opoziției retrograde din oraș. În plic apare o felicitare cu un fel de caricatură a primarului și un flyer care vorbește despre selecția gunoaielor.

Argumente care pledează că nu este vorba despre un fake există. În primul rînd, imaginea aproximativă a primarului, care ne duce cu gândul la cum va arăta peste 10-20 de ani (genială mișcare de marketing politic) , apoi culoare tradițional-liberală a oului de Paște, adică galben- albastru și, nu în ultimul rând, motivele floral-ecologico-civice ale iei cu care a fost îmbrăcat, înzestrat și caricaturizat Andrei Carabelea, cetățenul ales cu 7000 și ceva de voturi să conducă urbea de sub Pietricica.

Să remarcăm că o promisiune și-a ținut-o, că va fi  primarul tuturor pietrenilor, deoarece și-a trimis caricatura, cu felicitările de rigoare, la 30.000 de pietreni, evident cu toate costurile aferente. Măcar așa să-l cunoască și cei care nu l-au votat.

Decât niște promisiuni

Nu ne rămâne acum, în calitate de contribuabili,  să face o comisie de recepție și evaluare, pe modelul primarului (amănunte aici), să vedem care este costul total al felicitării/plicului, după care să-l returnăm la expeditor. A sta în momentul în care vom afla cât a costat șmecheria ”eu nu mă promovez, dar vă felicit personal”.

Din toată afacere, pe lângă prestatorii de serviciu, cei mai fericiți vor fi cei de la firma de salubritate, care vor constata o creștere semnificativă a hârtiei din gunoiul menajer. Cel mai probabil aruncat la grămadă, neselectat. (V.B.)

 

One comment

 • Maria Sfetcu

  mai 2, 2021 at 11:22 am

  Ar fi interesant să ne spună domn’ primar, în virtutea accesului la informații publice, din ce bani a făcut fițuica, cât a costat? Mai mult cine le-a împărțit în cutiile postale și cu ce costuri și care a fost sursa de finanțare!!!!
  Chiar a dat dovada de lipsă de judecată cu această acțiune!!! Haotic în demersurile sale domn’ primare!
  O zi frumoasa tuturor

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *