COLOANA CU OPINII. Cioclii

Sănătatea din Neamț este la fel de bolnavă ca și în restul țării, dar parcă la noi se văd mai bine simptomele la vreme de Covid. Dacă prin alte părți se spune că noul coronavirus a fost transmis de la lilieci la oameni, în Neamț boala sănătății locale vine de la ulii. Evident, nu vorbim despre păsări, ci despre cioclii politici care, de peste 30 de ani, își bat joc de sănătatea nemțenilor. Și o fac pe bani grei. Și de fiecare dată când dau cu var sau „intermediază” cumpărarea unui aparat pozează în salvatori și arafați de România, când prin comportament se află mult mai aproape de palestinianul acuzat de terorism. Câteva fapte.

La ora când este scris acest text, toate paturile din ATI Piatra Neamț pentru bolnavii Covid sunt ocupate. În UPU la fel. Şi nu sunt semne că situația se va remedia. S-a ajuns în faza dramatică să se elibereze un pat doar prin moartea cuiva. La Lețcani există un spital, cumpărat pe milioane de euro, care stă degeaba. Cioclii nu-și pun problema să-l facă să funcționeze și toți cei care l-au cumpărat și cei care critică, folosesc spitalul pentru războaie politice, nu pentru tratat pacienți.

Spitalul din Piatra Neamț a fost victima unui incendiu devastator în noiembrie anul trecut și a rămas fără secție ATI. De atunci se merge pe improvizații și, după ce-au plâns cu lacrimi de crocodili victimele, n-au catadicsit să aducă măcar un container nou pentru ATI într-un spital unde era mare nevoie de el. Acum, când mor tot mai mulți oameni la Piatra-Neamț, se promite un container de la Timișoara. După ce va fi reparat, pentru că la Piatra-Neamț merge și așa. Și nimeni dintre decidenții nemțeni nu sparge, la propriu, ușa ministrului Sănătății, a primului ministru, să le bată obrazul ca de la politician responsabil la guvernant responsabil pentru umilirea cetățenilor din Neamț.

Oamenii mor în spitalul de la Piatra-Neamț? Nu-i treaba lor, în definitiv cioclii se ocupă doar de înmormântări.

Valentin BĂLĂNESCU

2 comments

 • Ana

  aprilie 9, 2021 at 12:24 pm

  Le recomand tuturor celor care citesc acest articol să urmărească, măcar o dată, emisiunea realizată la Pro TV. E vorba de emisiunea având ca subiect Spitalul de la Piatra Neamț. O găsiți pe internet, în caz că ați ratat-o.
  Nu trebuie să fii psiholog și nici premiant Nobel ca să-ți dai seama cine și de ce.
  Restul e… a fi sau a nu fi.
  Fiecare cu șansa lui.
  În orașul cu câte un sfert de raft la mall pe cap de locuitor (e o metaforă, desigur), oamenii mor din lipsă de paturi la spital. Și din lipsă de spital, desigur.

  Răspuns

 • Amalia

  aprilie 9, 2021 at 1:22 pm

  Debandada care există în toată țara și-a pus amprenta mai mult la Piatra Neamț.Vorba ceea”pestele de la cap se înpute”,este foarte prezentă în noua guvernare.Daca niste iresponsabili,paraleli cu realitatea cu funcțiile pe care le dețin au devenit decidenți pentru toți românii,nu au rușine,onoare de a demisiona,ce așteptări să avem mai jos în teritoriu.Vedem pe funcții un pelerinaj ai unor abonați politici care țin lecții de viață.Cand omul nu realizează ridicolul,nu vede cât rău face comunității prin lipsa sa de pregătire,empatie.Am obosit să sper că ceva se va schimba.Tot ce se întâmplă cred că ne-a dus cu 50 de ani în urmă.Omul sfințește locul.Ce vedem este rezultatul eroilor din zonă și de niciunde care s-au agățat de funcții.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *