Cum vor învăța elevii din Neamț începând din data de 5 mai

Incidența infectărilor din fiecare localitate anunțată astăzi, 29 aprilie, dictează reluarea cursurilor după vacanța de Paști. Elevii din localitățile unde rata este de sub 1 caz la mia de locuitor vor învăța fizic, iar în localitățile unde se depășește 1 la mie și până la 3 la mie vor fi prezenți în bănci doar elevii din clasele primare, elevii din anii terminali și copiii de grădiniță.

Acolo unde rata trece de 3 la mie, rămâne valabil învățământul online, cu o excepție: elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, din învățământul profesional și postliceal vor fi prezenți fizic la școală – toți – în afară de cei din localitățile carantinate, cu respectarea regulilor sanitare. Autoritățile au mai decis ca și elevii din școlile speciale să revină toți în clase, mai puțin în localitățile carantinate:

29apr HCNSU elevi fizic

Din 5 mai, când se reiau cursurile semestrului 2, elevii revin în bănci după scenariile date de rata din fiecare localitate. Prefectul George Lazăr a precizat, în conferința de presă de astăzi, că marți, 4 mai, se va decide alt scenariu doar pentru localitățile unde vor fi decalaje semnificative de cazuri noi (declarația completă de la minutul 17 AICI).

Incidența de astăzi, valabilă pentru primă săptămână de școală de după vacanță, este următoarea:

rata localitati 29apr (1)

C.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *