”Cutremur” printre VIP-urile din Piatra-Neamț: DIICOT a spart două petreceri și a făcut 15 percheziții

Piatra-Neamț, oraș în care, teoretic, se dă stingerea la ora 22 la vreme de pandemie, are o viață de noapte pe cât de discretă, pe atât de interesantă, ca să nu spunem captivantă. O demonstrează, deocamdată, două cluburi din zone bune ale urbei (Tonique și Chaplin’s Pub), unde se țineau niște petreceri strașnice, cu distanțare fizică desigur (mai ales că unul din ele are faima de cuib de swingers), cu mască, dezinfectant, cannabis, esctasy și etnobotanice. Se pare că și ceva cocaină. Ultimele ingrediente din listă sunt cele care au atras atenția procurorilor DIICOT Neamț. Cel mai probabil, după o perioadă de observație, în noaptea de 17 spre 18 aprilie, anchetatorii s-au dus la cele două petreceri, care se țineau cu ușile închise, cu acces doar pentru ”inițiați”, după care au făcut vreo 15 percheziții domiciliare, inclusiv la administratorii cluburilor în cauză. Au fost găsite droguri și la percheziții, dar rezultatele vor fi făcute publice după încheierea activităților care se derulează și în această seară (18 aprilie). Ar fi vorba despre audierea a peste 80 de persoane, multe VIP-uri printre ele (inclusiv administratori sau patroni ai altor restaurante și cluburi din oraș), și se preconizează cam 8-10 rețineri.

Acțiunea DIICOT confirmă declarația unui fost dependent de droguri, care explică în detaliu cât de periculoase sunt ”banalele” etnobotanice (articolul poate fi recitit aici), dar scoate la iveală și o altă față a unui oraș aparent liniștit, în care trăiesc oameni aparent onorabili. Cât înșeală aparențele vom afla când procurorii DIICOT vor face publice datele de anchetă și, eventual, vor trimite în fața instanței câțiva dintre organizatorii și participanții la petrecerile îmbibate în alcool și droguri, cu propunerea de arestare preventivă.

C.M.

One comment

  • Stefan Cel Mare

    aprilie 18, 2021 at 8:52 pm

    Cand citesc stirea asta imi vine sa vomit. Ceva bun se face in orasul asta de 5 strazi 2 intersectii si 1 sens giralorul?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *