Doi specialişti plătiţi prost, care merg cu un Logan din 2007, se ocupa de monumentele din tot judeţul

Rocsana Josanu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură (DJC) Neamţ a vorbit, la finalul raportului de activitate a instituţiei în şedinţa de Colegiu Prefectural de astăzi, 21 aprilie, despre problemele de personal şi de logistică cu care se confruntă.

“Protejarea monumentelor istorice din judeţul Neamţ nu se poate face cu doar doi specialişti. Cu toate că am încercat deblocarea posturilor şi am cerut ministerului acest lucru, salarizarea este total nesatisfăcătoare, este cel mai mic salariu din instituţiile deconcentrate, discrepanţele sunt foarte mari. Direcţia pentru Cultură are cel mai mic buget alocat pentru cheltuielile de personal. Alţi 2 colegi au plecat la un salariu mult mai atractiv şi nu suntem siguri că ceilalţi 2 vor dori să rămână în continuare. Ne-ar trebui cel puţin încă 3 posturi pentru a face faţă“ a declarat directorul Rocsana Josanu.

Cât priveşte salarizarea, cei doi experţi ai instituţiei primesc un salariu brut de 6427 de lei, adică un net de 3759 de lei. În plus şi ceilalţi 3 angajaţi ai instituţiei ar avea nevoie de cursuri de specializare, însă pe piaţa de profil nu există traineri sau cursuri pentru acest domeniu de activitate.

Deşi an de an direcţia se confruntă cu foarte multe procese pe rolul diferitelor instanţe, nu există un consilier juridic care să se ocupe de acestea, iar acela ar trebui să primească o leafă destul de atractivă ca să se înhame la o astfel de muncă.

Pentru deplasările pe teren, destul de frecvente, direcţia are la dispoziţie acum o Dacia Logan din  2007, uzată şi fizic şi moral, care nu se potriveşte cu tipul de deplasări desfăşurate, anul acesta intenţionându-se cumpărarea unei maşini de teren din fondurile proprii.

Angela Croitoru

One comment

  • Gigel

    aprilie 22, 2021 at 7:27 pm

    Trebuia un Logan, macar din 2010

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *