Fix în pix. Revolta animalelor de companie                    

’’Nevoile animalelor de companie nu constituie un motiv bine întemeiat pentru a ieși din casă peste ora permisă, de aceea va trebui să le obligați să-și facă nevoile în intervalul orar legal’’.

Acest edict scos recent, pe gaura gurii, de dr. Raed Arafat, la Digi 24, pare un citat dintr-o celebră carte a lui George Orwell, Ferma animalelor. Și pentru cei care au citit cartea, ori au văzut la fel de celebrul desen animat, știți bine despre ce vorbim. Despre manifestările, greu de înțeles, ale unor oameni ajunși la putere, la butoane, la decizie. Despre beția puterii și despre cum se pot face ei de râsul lumii.

Distinse domnule doctor Arafat,

Numele meu este Pufa, sunt o metisă cu prognatism nederanjant, am opt ani, sunt frumoasă, deșteaptă, ascultătoare, fac parte din familia lui tata și lui mama, ei așa își spun, au ei și un băiat mare și un nepot care e puțin gelos pe mine, dar știu că mă iubește și el, toți mă iubesc. Și eu la fel. Necondiționat.

Vă trimit aceste rânduri fiindcă, întâmplător, am ascultat la televizor declarația dumneavoastră privind obligativitatea de a face caca sau pișu într-un interval orar stabilit arbitrar, ceea ce este inadmisibil. Eu nu am făcut niciodată în casă, mi se pare degradant, motiv pentru care, la urgențe, ies în hol și latru în fața ușii. Dumneavoastră cum faceți când aveți o problemă urgentă?!

Vă vorbesc și în calitate de președintă aleasă a Sindicatului Animalelor de Companie din Cartierul Dărmănești, Piatra Neamț, zonă mai puțin afectată de virus, dar afectată deja la nervi de măsuri preventive și restrictive, pe care, până acum, le-am respectat cu toții. Spre exemplu, când cobor cu tata în spatele blocului, el își punea masca, deși acolo e un tăpșan cam pustiu și nu umblă nici dracu. Poate, din când în când, mai trece, pe stradă, câte o mașină de la Poliția comunitară.

Desigur, preventiv, vă informez că după ce m-am întâlnit și am discutat cu Nero, un buldog pitic de la scara B, cu Arsene, un ciobănesc mioritic, de la blocul vecin precum și cu Cleo, siameza doamnei profesoare de istorie, am hotărât următoarele, respectiv un singur punct:

În cazul în care veți propune să se legifereze prostia asta cu obligativitatea de a ne învăța să ne facem nevoile într-un anumit interval orar, vom apela la instanță, respectiv la cea mai tare din parcare, adică la Cabinetul de avocatură al doamnei Diana Șoșoacă. Asta ca să nu spuneți că nu v-am spus. Pufa.

Scrisoare deschisă de

Cristian TIMOFTE

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *