Lansarea în județul Neamț a campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare!”

Campania  națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” a debutat în județul Neamț în cadrul unei reuniuni organizată de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț. La întâlnirea reprezentanților elevilor, părinților și a instituțiilor partenere, desfășurată vineri, 9 aprilie, la Colegiul Național „Petru Rareș” a participat ca invitat Kallós Zoltán, secretar de stat în Ministerul Educației.

Prof. Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț, a vorbit despre importanța informării elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea diminuării efectelor  pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ, prin  testarea elevilor, astfel ca revenirea la școală a tuturor elevilor și susținerea examenelor naționale să se facă în condiții de siguranță. La rândul său, secretarul de stat Kallós Zoltán și-a exprimat convingerea că un număr mare de vaccinări are ca  principală consecință un mediu sigur pentru învățarea față în față și că încurajarea vaccinării voluntare trebuie făcută pe baza unor informații corecte și avizate. Acesta  a mai menționat că întoarcerea în școli trebuie să aibă loc în școli sigure și sănătoase, lucru care va fi posibil prin investirea unei sume importante din Planul Național de Relansare și Reziliență.

La întâlnire au  participat col. Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț, comisar șef Iulian Mihai Osoianu, șeful IPJ Neamț, comisar Aurelian Boteanu, șeful Formațiunii Siguranță Școlară a IPJ Neamț, dr. Bogdan Horațiu Mahu, medic coordonator al centrelor de vaccinare din Piatra-Neamț și delegat din partea DSP Neamț, Gabriela  Grigore, secretar al Sindicatului Liber din Învățământ Neamț, Daria Stan, președinte  al Consiliul Județean al Elevilor, Mihaela Nicihifor, președinte al Asociației Părinților  din județul Neamț și directori de unități școlare. „Mesajul general al întâlnirii a fost unul de încredere că Școala ne poate ajuta să rămânem sănătoși, în condițiile în care toți cei implicați își asumă rolul de buni consilieri, asigură o informare corectă, coerentă și constantă, pe tot parcursul campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *