Părinți și elevi de la „Petru Rareș” protestează față de „schimbarea imorală” a doi profesori

Nemulțumiți că rămân fără profesoarele de fizică – Mariana Frenți – și de matematică – Georgiana Caia, părinții  și elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” au ajuns cu protestul în fața Inspectoratului Școlar Neamț.

În această dimineață, 26 aprilie, cu o petiție scrisă, Ioana Onțanu, reprezentanta părinților, a fost primită la discuții de inspectoarea școlară adjunctă Dana Lăcrămioara Păiuș. Discuțiile au început pe la ora 9.30, înainte de ședințele de repartizare prin pretransfer a profesorilor care s-au înscris pentru catedrele vacante. Ioana Onțanu și alți doi părinți care au însoțit-o în biroul inspectoarei școlare adjuncte au vorbit despre imoralitatea acestor schimbări, în condițiile în care rezultatele celor două profesoare sunt evidente, elevii ar avea parte de al treilea rând de profesori, iar cele care le vor înlocui sunt inspectoare în acest moment. În replică, Dana Lăcrămioara Păiuș a punctat cu metodologia nouă, care a schimbat regulile la pretransfer, eliminând decizia consiliului de administrație al școlii și introducând evaluarea portofoliului profesional de comisia din cadrul inspectoratului școlar. Părinții au cerut să se țină cont de interesele elevilor și au solicitat conducerii inspectoratului școlar să le înduplece pe doamnele inspectoare Ana Cezarina Moroșanu și Genoveva Elena Irimia să nu mai participe la pretransfer.

După discuțiile care au durat vreo jumătate de oră, părinții au ieșit din inspectorat cu promisiunea că Dana Lăcrămioara Păiuș le va prezenta celor două doamne inspectoare solicitarea de a renunța. Petiția părinților va primi un răspuns scris, formal, desigur, din moment ședința de repartizare începea în câteva minute.

C.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *