Primarul Andrei Carabelea: Facem curățenie în fiecare cartier din orașul nostru!

Primăria municipiului Piatra Neamț a definitivat calendarul campaniei de curățenie de primăvară, acțiune care va avea loc în intervalul 8 – 29 aprilie 2021. Timp de trei săptămâni, peste 50 de salariați ai SC Salubritas SA și SC Urban, la care se adaugă beneficiari ai ajutorului social, vor interveni în toate cartierele orașului, conform următorului grafic:

 • 8 – 12 aprilie, cartierul Precista;
 • 13 – 16 aprilie, cartierul Dărmănești;
 • 19 – 23 aprilie, cartierul Mărăței;
 • 26 – 29 aprilie, zona Centru.

„Este o curățenie de primăvară, așa cum se obișnuiește în fiecare casă cu oameni gospodari. Vreau să dăm un bun exemplu și îmi doresc ca fiecare dintre noi să conștientizeze că Piatra Neamț este casa noastră, a tuturor, și  trebuie să o menținem curată. Noi vom interveni în fiecare cartier, pe fiecare stradă, nu doar cu salariații societăților de profil și cu utilaje, ci și cu consilieri locali, voluntari, practic cu cu oricine dorește să ni se alăture acestui demers. Consider că este de datoria fiecăruia să întrețină spațiile din jurul blocurilor, să se comporte civilizat, să nu arunce resturile menajere pe unde apucă. Începem cu acest bun exemplu, dar pe viitor nu voi ezita să cer Consiliului Local Piatra Neamț înăsprirea sancțiunilor pentru cei care nu își respectă orașul și concetățenii. Este un moment bun să conștientizăm că toți avem drepturi, dar și responsabilități”, a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț.

În următoarele trei săptămâni, toți cei angrenați în activitatea de curățenie generală vor strânge resturile menajere și vegetale și vor igieniza suprafețele verzi și rigolele, în paralel cu toaletarea copacilor și a gardurilor vii. Cetățenii pot veni în sprijinul campaniei de curățenie și prin sesizări în aplicația Piatra Neamț City App.

2 comments

 • Nechita Liliana

  aprilie 7, 2021 at 8:02 pm

  Va rog nu uitați de malurile pârâului Borzoghean între cele 2 poduri care delimitează cimitirul . Cetățenii care vin la morminte arunca lumânările goale, coroane vechi, sticle de plastic și alte resturi in albia pârâului Borzoghean. Va multumesc anticipat.

  Reply

 • Ioan

  aprilie 7, 2021 at 10:59 pm

  Cartierul Speranța nu e trecut pe lista.
  Pe când și aici?
  Nu existam decât la alegeri?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *