Medicul Cătălin Denciu – recunoscut erou în Belgia

Cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț, doctorul anestezist Cătălin Ioan Denciu, care a suferit arsuri grave după ce a încercat să salveze pacienți din incendiul secției ATI din Piatra-Neamț, este recunoscut eroul anului în Belgia. Atitudinea sa a impresionat până la vârful Organizației Mondiale a Sănătății. „Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra-Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020″, a declarat miercuri Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, la o ceremonie de la Palatul Cotroceni, unde a fost decorat.

După incendiul din 14 noiembrie 2020, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, autoritățile române l-au transferat pe medicul Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Medicii de aici au reușit să-l pună pe picioare după aproape patru luni. La începutul lunii martie el a fost transferat la un alt spital, pentru recuperare.

La momentul incendiului au mai fost răniți două asistente și un medic. 10 pacienți au murit pe loc și ulterior 5 din cei 6 pacienți transferați la alte spitale.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *