Primii bolnavi Covid internați la spitalele din Roman și Târgu Neamț, scade presiunea pe Spitalul Județean Neamț

Sunt 53 de nemțeni testați pozitiv Covid astăzi, 23 aprilie, în plus față de ieri și tendința de scădere a numărului de cazuri noi se menține.

Presiunea numărului mare de bolnavi internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a scăzut ușor, săptămâna aceasta, după ce încă două unități sanitare din județul Neamț au primit aviz și au intrat în circuitul Covid. Erau 261 pacienți internați la spitalul județean astăzi (față de peste 300 anterior), iar 10 bolnavi ventilați mecanic în secția ATI. Pe lângă aceștia, mai erau 39 de bolnavi care nu aveau încă rezultatele la teste.

La Spitalul Orășenesc Târgu Neamț erau internați doi bolnavi pozitivi (sunt 15 paturi alocate și având fiecare sursă de oxigen) și 9 suspecți, din cele 9 paturi alocate (din care 3 cu oxigen). La Spitalul Municipal de Urgență Roman sunt în secția ATI 4 paturi alocate pentru pacienți suspecți – azi fiind 5 bolnavi internați – și 2 paturi pentru pacienți confirmați, ambele ocupate și astăzi.

Și la Sanatoriul Bisericani sunt 63 de paturi pentru bolnavii Covid, permanent ocupate, și 28 surse de oxigen disponibile.

C.I.

One comment

  • Lecu

    aprilie 23, 2021 at 9:06 pm

    primii bolnavi….scade…:)

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *