Sindicaliştii Apa Serv se mulţumesc cu 200 de lei la salariu şi 5 lei la tichetele de masă

Conflictul dintre Sindicatul EPCAN Apa Serv şi conducerea companiei, devenit public după protestele de stradă, pare să se stingă încet. În primă etapă, luni, 19 aprilie, în şedinţa comisiei paritare, se va aproba actul adiţional la contractul colectiv de muncă. În acest act adiţional vor fi prevăzute majorările ce intră în vigoare retroactiv cu data de 1 aprilie: o majorare cu 225 de lei a salariului brut pentru cei care lucrează în operaţional, 200 de lei pentru cei de la TESA care au salarii de până la 5000 de lei şi 80 de lei pentru cei care au salarii mai mari. De asemenea, vor fi 100 de lei în plus la tichetele de masă, pentru că valoarea unui tichet creşte de la 15 la 20 de lei, şi cum se acordă, în medie, 22 de tichete lunar, rezultă 100- 110 lei în plus în buzunarul angajaţilor. Şi valoarea voucherelor de vacanţă creşte cu 100 de lei, ajungând la 1350 de lei.

Dacă iniţial, sindicaliştii au cerut majorarea cu 15% a salariilor, discuţiile dintre liderul de sindicat şi directorul Apa Serv au condus spre cu totul alte procente.

“Nu vor mai fi proteste, iar pe 1 septembrie va avea loc negocierea pentru contractul colectiv de muncă valabil pentru anul 2022“, a precizat Bogdan Muşat, directorul general Apa Serv Neamţ.

Liderul sindical EPCAN Ioan Munteanu spune că „pacea” este temporară, cel puţin până la încheierea actului adiţional de luni. Abia după ce se va convinge că majorările veniturilor sunt scrise negru pe alb, va lua decizii în privinţa acţiunilor viitoare, după consultări în interiorul sindicatului.

Angela Croitoru

One comment

  • Un fin observator

    aprilie 17, 2021 at 6:12 am

    Tocmai au marit pretul la apa, au gasit solutia.Maririle le platesc clientii.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *