Puterea şi opoziţia au dat-o la pace pentru buget

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamţ de joi, 15 aprilie, a trecut, după negocieri nu foarte intense, proiectul care dă municipiului un buget pentru anul în curs. 18 consilieri au votat pentru, 5 consilieri nu au participat la vot, Mihai Obreja, inspectorul general şcolar şi Marius Irimia (USR), a cărui soţie lucrează la DAS Piatra Neamț, Adrian Grigoraș, director general la ADI Urbtrans, Florentina Moise, director adjunct la Direcția de Turism din Consiliul Județean, s-au abținut pe motive posibile de conflict de interese, iar Liviu Harbuz (PRO România), a lipsit din motive de sănătate.

Florentina Luca Moise, chiar dacă nu a votat, a ţinut să pună condiții la negocieri, precizând că gruparea PSD-PMP-ALDE se va abţine de la votarea bugetului dacă Liviu Harbuz va participa la vot, problemă rezolvată medical de consilierul Pro România. Negocierile au stabilit că fiecare parte are interesele sale și, pentru spălarea obrazului, vor fi acceptate amendamente din partea grupului organizat de consilieri PSD-PMP, cum ar fi: modernizarea străzii care duce spre Cercul Gospodinelor; investiţii de 50.000 de lei într-un centru pentru prevenirea violenței în familie; dotări în centrele de permanență şi cabinetele medicale din şcoli şi extinderea unor locuri de joacă.

În final, important este că vom avea un buget, veniturile (226,459 mii lei) preconizate fiind mai mici decât cheltuielile (229, 327 mii lei).

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *