Va reuși Juventus să cucerească al 10-lea titlu în SERIE A?

Sezonul al 119-lea al Serie A, celebrul campionat italian de fotbal, a debutat pe 19 septembrie 2020, iar finalul mult așteptat de iubitorii acestui sport se apropie cu pași repezi. Pe 23 mai 2021, sezonul din 2020-2021 își va afla noul campion, iar predicțiile se arată a fi extrem de interesante.

Juventus, câștigătoarea ediției din cu numărul 118, a pornit în campionat cu cele mai mari șanse de a pleca victorioasă și în 2021. Cotele la casele de pariuri au fost unele bune, în pofida faptului că Serie A 2020-2021 i-a găsit în poziția unui club sportiv sub tutela unui nou antrenor.

După ce Maurizio Sarri a fost demis, Andrea Pirlo a fost cel care i-a luat locul și care speră să își conducă oamenii către al zecelea titlu consecutiv.

La începutul competiției, cotele oferite de Sportingbet pentru campionatul de fotbal Serie A indicau o înclinație și a microbistului român către o nouă victorie a echipei Juventus. Însă, cum turneul este în continuă evoluție, Inter Milano a devenit noua favorită, cu o cotă de 1.00, în timp ce Juve s-a „prăbușit” pe locul doi, cu 29.00. Rămâne de văzut cum va evolua în meciurile viitoare.

Echipa Juventus a fost chiar protagonista unor evenimente fără precedent, ca urmare a situației incerte generate de pandemia de COVID-19. Meciul dintre Napoli și Juventus, programat să fie disputat pe 4 octombrie 2020, la Torino, s-a jucat cu o singură echipă pe teren.

Doi jucători de la Napoli au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar Autoritatea Locală de Sănătate a interzis lotului să meargă la Torino pentru a juca partida. Drept urmare, Juventus a câștigat la masa verde, cu scorul de 3-0, în timp ce adversarii lor absenți au fost penalizați cu un punct.

Tot cotele de la site-urile de specialitate le arată cu șanse bune și pe Atalanta și Milan, cea din urmă echipă având, în momentul actual, o poziție favorabilă în clasamentul general al campionatului. 

Despre Atalanta există numeroase cuvinte de laudă, echipa reușind să încheie sezonul din 2019-2020 pe locul trei și cu un loc asigurat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Drept urmare, sunt mulți pariori care consideră foarte probabilă repetarea unei astfel de performanțe și, de ce nu, poate chiar o victorie surpriză.

De ce este Serie A așa de populară?

Câștigătorilor le este acordată Cupa Campionilor, dar și o decorație aparte, numită Scudetto

Această ligă are o istorie de peste 90 de ani, deoarece a apărut în anul 1929. A fost organizată, până în anul 1943, de către Direttorio Divisioni Superiori și, apoi, de către Lega Calcio până în anul 2010, când a fost creată Lega Nazzionale Professionisti Serie A. Este, de asemenea, un campionat care s-a remarcat prin multe calități, conducând, de pildă, clasamentul UEFA din 1986 pană în 1988, dar și din 1990 până în 1999. Echipa învingătoare capătă titlul de Campione d’Italia (Campionul Italiei). 

Așadar, rămâne de văzut care va fi soarta acestui campionat și dacă Juventus va reuși să atingă o nouă performanță și să cucerească celebra Cupă a Campionilor.

Sursă foto: pixabay.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *