11 elevi din Neamț pe podiumul Olimpiadei Naționale a Societății Române de Fizică

Pandemia nu i-a împiedicat pe cei mai buni elevi din lotul județean de fizică să câștige podiumul Olimpiadei Naționale a Societății Române de Fizică.

21 de elevi de la școlile gimnaziale nr. 2 și 3 din Piatra-Neamț și de la Colegiul Național „Petru Rareș” au participat la etapa națională, derulată online în data de 15 mai. Rezultatele date publicității ieri, 28 mai, arată că 11 elevi s-au clasat pe primele trei locuri la categoriile la care au concurat: un premiu I, trei premii II, șapte premii III și patru mențiuni.

„Felicitări elevilor, profesorilor îndrumători pentru rezultatele deosebite obținute. Țin să mulțumesc în mod deosebit colegilor profesori care în mod voluntar au realizat monitorizarea tuturor etapelor, au corectat la toate etapele competiției și celor care au fost autori de subiecte”, a declarat prof. Dan Grigoruță Oniciuc, coordonatorul județean al olimpiadei organizată anul acesta de Societatea Română de Fizică. Este știut faptul că olimpiadele creditate de Ministerul Educației au fost suspendate în acest an școlar, din cauza pandemiei.

Societatea Română de Fizică a organizat olimpiada națională în colaborare cu facultățile și departamentele de Fizică din principalele centre universitare din România și cu sprijinul profesorilor de fizică din învățământul preuniversitar. Etapele locală, județeană și națională s-au desfășurat în sistem on-line, cu monitorizare audio-video.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *