Trei școli din județul Neamț în proiectul „Verde-n față”

Profesori de la trei școli din județul Neamț – Școala Gimnazială Nr. 1 Bicaz Chei, Școala Gimnazială „Vasile Mitru” Tașca și Liceul „Carol I” Bicaz – au participat la un curs de formare pe teme de mediu și ecologie. Cursul este prima etapă din proiectul pilot „Verde-n față” implementat de Asociația Bloc Zero în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde și susținut de HeidelbergCement România. Obiectivul proiectului este de a crea un cadru consistent pentru educația de mediu în școli prin intermediul filmului documentar.

Inițiatorii pun la dispoziția profesorilor formați resurse de predare a noțiunilor de ecologie printr-o infrastructură modernă. Este vorba de 8 filme de mediu, scurtmetraje, lungmetraje, documentare și animații, care pot fi vizionate la clasă de elevii de gimnaziu și de cei de liceu. Profesorii au la dispoziție fișe de lucru adaptate la subiectele filmelor și care includ teme de dezbatere, activități practice și informații complementare despre problemele de mediu.

Proiectul va continua cu o tabără creativă interdisciplinară, în cadrul căreia 24 de adolescenți vor învăța să documenteze, prin mijloace artistice, diverse aspecte ale problemelor de mediu din comunitățile lor. Poveștile adunate vor fi ilustrate într-o revistă de bandă desenată realizată de desenatori profesioniști.

Pe lângă cele 3 școli din Neamț, în proiect participă și două școli din județul Dâmbovița și două școli din județul Hunedoara, în total 28 de profesori.

Despre Bloc Zero

Înființată în 2019, asociația Bloc Zero derulează proiecte și programe aflate la intersecția dintre educație și cultură care urmăresc crearea unor rețele culturale active în zone defavorizate cultural, precum și dezvoltarea managementului cultural și a ofertei culturale în zonele respective, implicând activ comunitățile locale în acest proces.

Metodologiile și modelele de acțiune propuse de Asociația Bloc Zero includ elemente dintr-o varietate de arii artistice și de cunoaștere, de la artă cinematografică și arte vizuale, la antropologie, ecologie și educație civică și pentru drepturile omului.

Despre Asociația MaiMultVerde

Asociaţia MaiMultVerde(www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală de protecţie a mediului ce are misiunea de a construi o nouă cultură a responsabilității și voluntariatului pentru mediu în România. De la înființarea sa în anul 2008, MaiMultVerde a activat in 50 de comunități din țară, a lucrat cu 26.850 de voluntari, a plantat peste 1.700.000 de puieţi, a strâns peste 350 de tone de deşeuri, a implementat primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie de mediu şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. În aproape doisprezece ani, MaiMultVerde a atras 5.827.714 de euro pentru acțiuni de protejare a naturii, fonduri obţinute din sponsorizări ale marilor companii din România, donații individuale și finanţări publice nerambursabile.

Despre HeidelbergCement România (www.heidelbergcement.ro)

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment,

betoane și agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement. HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate, iar investițiile realizate în România depășesc 520 de milioane de euro.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *