Ce școli din urban mai au locuri libere la clasa pregătitoare

De luni, 24 mai, părinții din cele cinci orașe ale județului Neamț care nu și-au înscris copiii în clasa pregătitoare, în prima etapă, pot depune cererile. Sunt locuri încă neocupate și, spre deosebire de prima etapă, când înscrierea s-a făcut la școala de domiciliu, acum părinții pot opta pentru 3 școli, prima fiind cea preferată.

În municipiul Piatra-Neamț, cele mai multe locuri neocupate sunt la Școala Gimnazială „Nicu Albu”. Aici s-au format, deja, cele două clase de step-by-step, dar pe cele 100 locuri la tradițional sunt doar 8 copii înscriși. Mai sunt câteva locuri și la școlile nr. 8, nr. 11, la „Elena Cuza”, la „Daniela Cuciuc”, la liceul „D. Leonida”, la Liceul Teologic și la Liceul de Arte.

În schimb, în municipiul Roman s-au cam ocupat locurile. Părinții vor putea alege între cele câteva locuri rămase la școlile „Calistrat Hogaș”, la „Vasile Alecsandri”, la LPS, la Liceul „Vasile Sav”, la Liceul Teologic Romano-Catolic.

În orașul Bicaz mai sunt 9 locuri la „Regina Maria”, iar în orașul Roznov mai sunt 4 locuri.

În orașul Târgu Neamț sunt mai multe locuri la colegiul „Ștefan cel Mare” și la școala „Ion Creangă”, iar la liceul „Vasile Conta” mai sunt 10 locuri.

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț sunt afișate atât planul de școlarizare, cât și nominal elevii înscriși până acum la fiecare unitate de învățământ. Comparativ se poate vedea exact ce locuri disponibile sunt și unde.

C.I.