Vasile Niţă, noul şef al Ocolului Silvic Pipirig: „Încercăm să reabilităm imaginea ocolului, printr-o conduită exemplară”

Arestat pentru corupţie, cel puţin până pe 12 iunie, cu posibilitatea ca procurorul să solicite prelungirea măsurii, lui Gheorghe Bălăjel i-a fost suspendat contractul de muncă. În loc lui a fost numit Vasile Niţă în funcţia de şef al Ocolului Silvic Pipirig. Astăzi, 21 mai, noul şef a avut o şedinţă cu personalul, în ideea de a (re)organiza activitatea, în condiţiile în care sunt 3 oameni mai puţin: Gheorghe Bălăjel care este arestat , inginerul silvic Vasile Apetroaiei şi pădurarul Gheorghiţă Baboi, ambii sub control judiciar, cu obligaţia de a nu „exercita profesia în exercitarea căreia au săvârşit fapta”. Celor doi urmează să li se suspende contractele de muncă.

Deocamdată avem şi alte probleme, însensul că au fost indisponibilizate nişte ciocane de marcat, sperăm să fie disponibilizate măcar în parte şi să ne putem desfăşura activitatea”, a declarat Vasile Niţă. „Ciocanele sunt folosite pentru punerea în valoare, adică marcarea arborilor care vor fi extraşi, undeva la 15 august trebuie depus borderoul. Este o activitate foarte laborioasă să punem în valoare masa lemnoasă pentru anul viitor şi dacă nu reuşim cât de curând, adică în câteva zile, să intrăm în posesia ciocanelor, o să ne blocăm total. Eu sper să găsim înţelegere la procurorul de caz, am făcut o hârtie scrisă către dumnealui şi aştept un răspuns, sper favorabil. În rest, încercăm să reabilităm imaginea ocolului silvic printr-o conduită exemplară şi începem cu respectul, mai întâi faţă de meserie şi apoi faţă de toți cei cu care venim în contact”.

Conform propriei declaraţii, Vasile Niţă are o experienţă de 39 de ani în sectorul silvic, iar cel mai recent loc de muncă l-a avut la Ocolul Silvic Târgu Neamţ.

C.M.

One comment

  • Vasile

    iunie 9, 2021 at 4:12 pm

    eu chiar sper sa va “blocati total” ca sa mai respire si padurea. Ce se intampla daca nu taiati padurea cateva luni? Va spun eu, natura se regenereaza si oamenii respira un aer mai curat. Dar se usuca robinetul de bani, asta e problema voastra.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *