COLOANA CU OPINII. Arthur a murit, trăiască Împăratul Verde!

 

Sursa foto RFI

Când un urs împușcat în România ajunge erou în presa internațională și comisarul european pentru mediu declară că „analizează informaţiile privind ursul vânat în România” poți să conchizi simplu că întreg mapamondul a scăpat de probleme de mediu. Încălzire globală pare un moft depășit pe linie de comunicare, Greta Thunberg, eroina activiștilor de mediu, pare să fie doar o amintire, nu mai avem poluare în râuri, mări și oceane, ghețarii sunt bine mersi, vacile nu mai elimină flatulențe nocive, totul pălește în fața abominabilei crime din România – tărâmul lui Dracula – cum scrie doct presa de peste ocean, unde un prinț austriac a ucis cel mai mare urs din lume. Numele lui, Arthur, la fel ca al regelui care a intrat în legendă cu masa lui rotundă.

Știrea cu ursul Arthur a bătut de departe, ca impact, videoclipul Loredanei&echipa de maneliști, președintele Iohannis și Biden al americanilor au participat la un summit care a fost reținut ca având loc în țara unde a fost împușcat Arthur și cel mai probabil, înainte de a începe meciul pentru finala Ligii campionilor, jucătorii vor ține un moment de reculegere în memoria uriașului sacrificat în pădurile României. Dacă nu cumva vor renunța la tricourile sponsorilor și vor purta unele cu imaginea lui Arthur când străbătea mândru pădurile românești încă nedistruse în ciuda celor 7 hectare furate zilnic. Francezii, italienii, elvețienii, nemții, belgienii, olandezii ne critică la unison, exact ca și în cazul justiției, că permitem uciderea unui urs în condițiile în care ei, cu precizie chirurgicală, i-au exterminat pe toți.

Autorul acestei campanii de promovare a României este de-acum celebra fundație „Agent Green”, personificată de un anume domn Păun -ajuns în echipa de consilieri personali ai lui Florin Cîțu- surprinzătorul prim ministru al României. Domnul Păun este posesor, cu numele, de ONG, de finanțări fără număr și este un fel de stat în statu-palmă-barbă-n cot care este România. Când se războia cu Romsilva pesedistă, a blocat un drum, a cerut acte la control, care culmea, erau în regulă, fără a dovedi el însuși că are aceste drepturi, a mai dat vreo două-trei comunicate dovedit mincinoase, după care a ajuns unde îi este locul, în zona guvernamentală.

Ce-l mână acum în luptă pe Păun Împăratul Verde? Faptul că ministrul Mediului pregăteau o inițiativă legislativă care să permită diminuarea populației de urși, mai ales în zonele unde au murit oameni și unde fermierii au de suferit aproape în fiecare zi, care acum va fi aproape sigur blocată? Sau că pe fondul isteriei generale se vor debloca fonduri fără număr pentru avertizorii verzi cu spate guvernamental? Probabil și una și alta, ca să fie toată lumea mulțumită.

Artur a murit, trăiască bine și îndestulat Împăratul Verde!

Valentin BĂLĂNESCU

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *