Concurs pentru 204 gradații de merit în învățământul nemțean, mai puține ca în anul 2020

Cu 10 mai puține decât anul trecut, sunt 204 gradații de merit scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Neamț pentru sesiunea care se încheie pe 23 iunie 2021.

Pentru cadrele didactice s-au stabilit 180 de gradații (cu 5 mai puține ca anul trecut). Sunt doar 6 locuri pentru directori, directori adjuncți și inspectori școlari, mai puțin de jumătate decât anul trecut (13). Scăderea numărului de locuri se remarcă și la română (9), la geografie (2), la informatică (5), fizică, chimie, biologie, psihopedagogie (2), la discipline tehnice. Nici anul acesta nu este niciun loc disponibil pentru limba germană. În schimb, educatoarele și învățătoarele au cele mai multe locuri, anul acesta: 28 (față de 18 anul trecut) și respectiv 34 (26 anul anterior).

Pentru personalul didactic auxiliar sunt 24 de locuri în concurs (29 anul trecut). Cele mai multe sunt pentru supraveghetor de noapte (4, față de două anul trecut), informatician (3), bibliotecar (3), secretar (3) și administrator patrimoniu (3 locuri). Laboranții n-au primit niciun loc anul acesta.

Candidații mai au termen până vineri, 21 mai, pentru înscrierea dosarelor la secretariatul școlilor de care aparțin, iar până pe 28 mai dosarele trebuie să ajungă la Inspectoratul Școlar. Anul trecut, pe cele 214 locuri au fost 227 de candidați înscriși.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *