„Misiune neîndeplinită” pentru Eliazăr Cioinegel: ”Șoimul și Vulturul” refuz la Târgu Neamț

„Misiune neîndeplinită” pentru Eliazăr Cioinegel, fost ofiţer DGA ieşit de curând la pensie, recent intrat în politică de partea PRM-ului, pe post de remorcă a celui mai mare partid din judeţ. În încercarea de reconversie profesională, acesta s-a îndreptat spre domeniul privat, mai exact spre investiţii. Iar primul pas a fost o solicitare scrisă către Primăria Târgu Neamţ, prin care cerea în concesiune nu mai puţin de 200 mp de teren ( redusă de la 1000) în zona fostului centru de  fructe de pădure, în calitate de madatar al fiului său.

Solicitarea a fost făcută pe numele SC Şoimul şi Vulturul SRL al cărei administrator este Eliazar Cioinegel-Cosmin. În solicitare se cerea de la primărie „aprobarea concesionării pentru o perioadă de 49 de ani a unei suprafeţe de teren (terenuri) de minim 200 mp pe str. 1 Decembrie 1918 (zona Fructe de Pădure), în vederea ridicării unor construcţii care să se încadreze în zonă ca arhitectură”. Aceeaşi societate condusă de fostul şef DGA Neamţ menţionează că, „respectivele clădiri ce vor fi construite vor fi utilizate pentru servicii turistice, de alimentaţie publică, servicii medicale, cosmetizări auto şi altele”. Neuitând să specifice la final şi ceea ce era mai important, ca un adevărat antreprenor racordat la realități, şi anume: „…în funcţie de nevoile şi cerinţele pieţei şi comunităţii”.

Zona cu terenul cerut spre concesionare

Nu ştim care or fi nevoile şi cerinţele pieţei şi comunităţii din Târgu Neamţ în acea zonă, dar ştim sigur care sunt nevoile şi cerinţele unei comunităţi de investitori din Republica Moldova, care ar avea nevoie de un teren pentru a-şi finaliza investiţia din spatele stadionului, aproximativ în locul unde solicită şi SC Şoimul şi Vulturul SRL. Investitorii moldoveni sunt obligaţi prin lege să-şi facă şi o cale de acces spre viitorul hotel şi complex turistic conform normelor ISU, doar că nu au şi terenul pentru a realiza această cale de acces.

Din nefericire pentru întreprinzătorul Cioinegel, membrii comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local au respins solicitarea pe motiv că respectiva suprafaţă de teren este încadrată drept cale de acces şi, conform legilor, nu i se poate schimba destinaţia. Unul din membrii comisiei de urbanism, consilierul local PMP, Neculai Preda, ne-a explicat într-o primă fază că: „Am mers la faţa locului şi toţi membrii am decis că acel teren este încadrat drept cale de acces şi nu i se poate schimba destinaţia. Toţi cei cinci membri ai comisiei au ajuns la aceeaşi concluzie, şi anume că terenul este cale de acces, prin urmarea cererea nu avea cum să fie aprobată”.

A venit o precizare de la viceprimarul  Vasile Apopei, și el membru în comisie, care a nuanțat: „Noi, după ce am venit de la faţa locului şi ne-am întors la primărie, după ce am făcut procesul verbal în care toţi cei cinci membri prezenţi au dat aviz favorabil, inclusiv domnul Preda, secretara oraşului ne-a zis că nu este legal să dăm în concesiune acel teren. Răspunsul către domnul Cioinegel va fi dat de către serviciul juridic din primărie prin care va fi anunţat că nu i se poate concesiona acel teren”.

Rugat să-și explice prima declarație,  Neculai Preda, a mai nuanțat și el, revenind asupra faptelor : „Membrii comisiei de urbanism am mers la faţa locului şi iniţial am dat aviz favorabil, dar când am mers la primărie la juridic aceştia au zis că nu se poate concesiona respectiva suprafaţă. Însă eu am spus de la faţa locului că nu se poate da acest teren.  Şi am solicitat să cerem şi avizul juridicului dacă e legal sau nu . Acum cei de la juridic trebuie să-i dea un răspuns solicitantului”.

Concluzia pare să fie simplă, răspunsul la cererea de concesionare va fi negativ, dacă nu cumva se va întâmpla vreo minune administrativă.

Important de menționat: societatea este înființată în 15 februarie anul acesta și după o lună de zile făcea cerere de concesionare a terenului.

Chiar dacă i-am solicitat un punct de vedere, până la această oră domnul Eliazăr Cioinegel nu ne-a răspuns.

C.T. STURZU

 

One comment

  • Colesterol

    mai 22, 2021 at 7:30 pm

    Oare tipul asta nu cunoaste sentimentul de rusine oare nu se gaseste nimeni sa-i explice cat este de penibil. Atentie gurile rele spun ca de fapt el este mana in mana cu Preda Neculai si ca impreuna vor de fapt sa provoace un scandal la nivelul Primariei orasului TgNeamt si impotriva primarului actual Harpa Vasilica. Dar vom vede ce aduce ceasul………………

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *