Copiii cu vârste între 12-15 ani se pot vaccina începând de săptămâna viitoare

Un pas mai este de făcut pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, proces care ar putea începe chiar de mâine, 31 mai. Dr. Bogdan Mahu, coordonatorul campaniei din municipiul Piatra-Neamț, a declarat că se așteaptă doar ca platforma de programare să fie funcțională chiar de mâine, dar adolescenții se vor putea vaccina și fără programare.

„Așa cum se știe, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, a anunțat ieri că se lucrează la platformă și este foarte posibil să fie operaționalizată mâine, 31 mai. Asta, pentru că programarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani se face prin intermediul contului părinților. Noi suntem pregătiți, avem doze de vaccin Pfizer. Oricum, copiii se vor putea prezenta la vaccinare și fără programare, însoțiți de părinți, la oricare centru: la cele fixe, la drive-thru și la centrele mobile ce vor fi organizate de săptămâna viitoare pe platoul Curții Domnești în Piatra-Neamț, în stațiunea Durău și la Cetatea Neamțului de la Târgu Neamț”.

Până atunci, tinerii cu vârste între 16 și 18 ani se pot prezenta pentru vaccinare fără programare, împreună cu părinții, la centrele drive-thru din Piatra-Neamț și Roman până marți, 1 iunie, inclusiv. Centrele sunt deschise între orele 9-21 în acest week-end prelungit de Ziua Copilului.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *