Dezastru la Casa Națională de Sănătate: doar 5 din 54 admiși la concursul de director! Notele, subiectele și baremul de corectare

Când concursul nu este viciat de recomandare politică, când întrebările nu sunt transmise înainte concurenților, începem să vedem adevărata față a luptei pentru funcții extrem de importante în care s-au cocoțat tot felul de politruci. Ministerul Sănătății a organizat concurs pentru șefia caselor Județene de Sănătate și din cei 54 înscriși doar 34 s-au prezentat la prima proba, cea  scrisa. Restul au fost ce mai probabil  dezamăgiți că n-au primit din timp tema pentru acasă și au renunțat. Din cei 34 de curajoși, doar 5 au primit notă de trecere, pentru județele Maramureș, Iași, Teleorman, Cluj și Bistița Năsăud, ultimul la limită, cu 10 sutimi peste nota minimă. Concurentul din Neamț, protejat la cerere de GDPR, a fost notat cu 50,20 puncte și este pe poziția 14 în clasament, ceea ce face ca actuala conducere să asigure în continuare interimatul în județ.

Să remarcăm că rezultatele concursului dau apă la moara fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, care a vorbit despre politizarea conducerii caselor județene, care a dus la promovarea incompetenței și la gestionarea proastă a unor bugete uriașe.

Publicăm lista cu rezultate și, mult mai interesant, subiectele si baremul de corectare, ca un ajutor pentru viitorii concurenți. (V.B.)

Barem_proba_scrisa_concurs_Directorii_Generali_06.05.2021
rezultate concurs CNAS

Barem_proba_scrisa_concurs_Directorii_Generali_06.05.2021

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *