Elevii pietreni din preuniversitar pot beneficia de transport gratuit

În şedinţa de joi, 27 mai, aleşii locali urmează să aprobe proiectul de hotărâre prin care elevii din învăţământul preuniversitar ce urmează cursurile şcolilor din Piatra Neamţ vor putea beneficia de gratuitate la transport pe tot parcursul acestui an. Este prima dată când o astfel de iniţiativă salutară este pusă în practică, până acum erau incluşi la această facilitate doar elevii ce proveneau din familii beneficiare ale ajutorului social sau cei cu dizabilităţi.

Dreptul de a circula gratis, doar pe un singur traseu, cel de acasă la şcoală şi invers, se poate obţine în baza unei legitimaţii cu 60 de călătorii emise de transportatorul ce operează pe acea zonă. Elevii sau părinţii acestora trebuie să se prezinte la operatorul de transport cu carnetul de elev (care, de regulă, are fotografia elevului) vizat pentru anul şcolar în curs. Legitimaţiile vor fi nominale şi netransmisibile.

Atenţie însă, în cazul pierderii, distrugerii sau furtului acestui document, elevul îşi pierde acest drept, el fiind nevoit să suporte costul abonamentului pentru restul anului.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *