Medicul Cătălin Denciu premiat pentru implicare și sacrificiu de OMS

Astăzi, 24 mai, medicul anestezist Cătălin Denciu, cel care a intrat în flăcări pentru a salva pacienți din incendiul secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, a fost distins cu un premiu acordat pentru atitudinea, sacrificiul și exemplul său profesional și uman. Aprecierea a venit din partea dr. Tedros Adhanom Ghebreusesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, care a deschis lucrările celei de a 74-a Adunare Generală.

Un fragment din discursul directorului general OMS de astăzi, al reuniunii găzduite de Geneva (Elveția), în care se vorbește de curajul cu care dr. Cătălin Denciu și-a făcut datoria în acel incendiu, care a curmat pe loc viețile a 10 pacienți:

„Opening remarks

World Health Assembly

24 May 2021

Thank you, Madam President.

Your Excellency Alain Berset, Minister of Health of Switzerland,

Excellencies, distinguished colleagues and friends,

…….

Dr Catalin Denciu is an intensive care specialist in Romania. He was on duty in November last year, caring for patients with COVID-19, when a fire broke out in the hospital.

Ten patients died in the fire, and in trying to save others, Dr Denciu suffered third-degree burns to 40% of his body.

Today we will honour him with an award for his service, sacrifice and example”.

Medicul Cătălin Denciu a revenit acasă, la Piatra-Neamț, spre finele lunii aprilie, înainte de sărbătorile Învierii, după aproape 6 luni de intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare pe care le-a parcurs la Bruxelles (Belgia). Recuperarea fizico-psihologică a doctorului Cătălin Denciu continuă, însă, după reîntoarcerea sa în familie.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *