Primarul Ion Rotaru vrea să-şi facă propriul parc zoo, nu să-l mute pe cel de la Piatra-Neamţ

Desființarea parcului zoologic din Piatra-Neamț a fost privită drept o oportunitate de a înființa unul în comuna Alexandru cel Bun. Primarul Ion Rotaru a contactat în acest scop membrii fondatori ai Asociației „Nicu Albu” și le-a propus să se implice în proiect. Un proiect care presupune achiziționarea a 7 hectare de teren, pe care ar urma să funcționeze noua grădină zoologică. Teren ( fost în domeniul public al comunei) care ar aparține societății Serv Com Albun SRL, societate aflată în faliment și este scos la licitație de  lichidatorul judiciar Omega SPRL Iași .

Iulian Luca, președintele Asociaţiei „Nicu Albu” ne-a vorbit despre primii doi pași care trebuie făcuți: „Noi ne vom întâlni mâine, membrii fondatori, la ora 13, ca să hotărâm dacă putem să ne implicăm. Nu putem vorbi despre o decizie până nu votează ceilalți membri fondatori și anume dl. Ion Rotaru, care este şi președinte de onoare, dl. Ioan Strătilă, dl. Bogdan Pușcașu, dl. Mihai Ailenii care lucra la Finanțe, dl. Florin Cantoreanu, dl. profesor Gheorghe Radu, dl. Traian Socea, dl. Viorel Cosma şi mai erau trei persoane dar au decedat, trebuie să facem proces verbal şi să înaintăm la judecătorie înlocuirea. Nu cunosc amănunte privind situația terenului, o să vedem. Dl. Rotaru a luat inițiativa și ne-a convocat pentru că este membru fondator. Noi, asociația, nu avem bani să cumpărăm terenul , nu știu cum vrea dl. Rotaru să procedăm, probabil o atragere de fonduri ceva. Vom discuta mâine după ce vedem în primul rând dacă sunt de acord membrii fondatori și, în al doilea rând, de unde putem atrage fonduri. După discuție urmează o conferință de presă la primărie, la Alexandru cel Bun. Cred că are niște certitudini dl.Rotaru, și eu am achiesat la ideea lui, dar dacă sunt jumătate din voturi împotrivă pică inițiativa. Am avut o situație similară când a fost vorba despre retragerea titlului de cetățean de onoare al lui Gheorghe Ștefan, au fost câteva voturi împotrivă și nu s-a concretizat. Trebuie să fie 50% plus unul ca să fie cvorum”.

De vreme ce primarul Ion Rotaru a anunțat conferință de presă, presupunem că a discutat deja cu jumătate din membrii fondatori și mizează pe voturile lor. Tocmai în acest sens l-a contactat şi pe administratorul parcului zoo din Piatra-Neamţ.

Dacă se rezolvă cu terenul şi cu infrastructura, eu am promis că ajut la înființarea unui parc”, ne-a declarat Dorin Toderică. „Ca să faci un parc durează 2-3 ani, dar dacă va fi şi vor înființa, vor avea tot sprijinul meu. M-au contactat ca specialist care are experiență în felul în care se organizează un parc zoo. Eu, între timp, aștept răspunsuri. Este complicat să găsesc locuri unde să dau animalele, iar ideea este că se iau dintr-un parc și se mută în alte parcuri. Asta s-a vrut, asta se întâmplă”.

C.M.

One comment

 • Ana

  mai 19, 2021 at 11:46 am

  Ideea nu e rea. Daaaar….
  Să ne uităm puțin la altă mare și trâmbițată realizare a domnului Rotaru: Aqua-parc Eden (parcă) .
  O treabă scumpă, cu lucrări de mântuială, pe principiul ”lasă că merge și-așa!” În loc să iasă o mândrețe de parc de distracții, (cum îl și lăudau unii și alții) a ieșit un mare xxx, la care clienții se duc din lipsă de alternativă. Câți se mai duc.
  O piscină murdară, cu jeg peste tot, cu instalații periculoase (a se vedea scara de acces la tobogane), bazin tobogane foartye periculos (a se vedea adâncimea și coborârea abruptă de pe tobogan), dușuri vai de mama lor, cu apă care trăsnește a clor încă de la intrare (cine știe care e procentul de dezinfectant!!!) șamd. Un loc în care, dacă nu te accidentezi, te poți căpătui cu o alergie dermică de mai mare dragul. De la ce? Dumnezeu știe!
  Prin urmare, eu nu pot fi optimistă. NU cred că sub bagheta domnului Rotaru pot ieși lucruri de calitate pentru cetățeni. Oricât s-ar lăuda și oricât ar cheltui.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *