Un inspectorat școlar, doi generali plini

Schimbări de ultim moment în organigrama Inspectoratului Școlar Neamț au ieșit la iveală astăzi, 18 mai. Noutățile n-au fost făcute publice, deocamdată, dar au apărut într-o adresă oficială  trimisă de la inspectorat  către școlile din județ. Oamenii din învățământul nemțean au fost bulversați când au constatat că cea mai înaltă funcție din inspectorat este deținută de doi profesori: Mihai Obreja, așa cum se știa până acum, și de Mihaela Aanei. Care au semnat amândoi în această calitate respectiva adresă, alături de inspectorului școlar adjunct prof. Dana Lăcrămioara Păiuș și de inspectorul școlar prof. Ioan Romeo Roman.

Sigur că documentul a produs uimire și a provocat discuții intense în rândul directorilor de școli și profesorilor din Neamț. Cu atât mai mult cu cât nici la nivel de zvon nu a transpirat nimic, până acum. Nemaivorbind de vreo confirmare oficială. Că ar putea fi posibilă o asemenea numire, n-ar mira pe nimeni în Neamț, din moment ce la un moment dat se crease un post suplimentar, este adevărat, de adjunct, pentru liniștea lui Vasile Pruteanu.

Evident că există și varianta unei erori umane, de tehnoredactare. Dacă este așa, corectura va veni tot de la nivelul inspectoratului, sub forma unei precizări/erate privind eroarea umană de redactare a documentului intern. Lucru de înțeles, în condițiile volumului stufos de mare de documente aflat pe mesele funcționarilor de la IȘJ Neamț, în această perioadă.

C.I.