Răzbunare cu cocktailuri Molotov la Alexandru cel Bun! Victima, un activist civic

Un episod de genul răfuielilor interlope care au zguduit mulți ani reședința județului, s-a petrecut azi noapte în comuna Alexandru cel Bun. Un localnic, Viorel Ene, a fost trezit de niște bubuituri, iar când a ieșit în curte și-a găsit una din mașini în flăcări, cu resturi de la sticle incendiare pe jos. Omul a sunat la poliție, s-au făcut cercetări și ancheta este în curs. Viorel Ene crede că cineva din localitate vrea să-l determine să renunțe la spiritul său civic, cunoscut fiind ca un critic al administrației locale, după cum însuși susține și se poate vedea pe rețelele de socializare. Momentul în care au fost aruncate sticlele incendiare în propria curte a fost înregistrat de camerele de luat vederi.

La ora 1:48 au aruncat două coktailuri Molotov. Nu le-a ieșit cum și-au dorit, că au incendiat doar o mașină, la partea din spate. Am sunat la 112 imediat, au venit polițiștii de la Gârcina, au făcut cercetări, apoi au venit polițiștii criminaliști de la Piatra-Neamț, au luat probe. Astăzi au fost audiate câteva persoane. Nu știu cine ar fi putut face așa ceva. Eu nu fac politică, pe mine mă interesează doar bunul mers al comunei, ceea ce poate pe unii îi deranjează. Nu cred că e cineva din primărie care să fi pus la cale acest atac. Dar, cine m-a atacat și crede că așa mă face să mă potolesc, se înșeală. N-am mai avut probleme până acum. Am predat înregistrările de pe cameră la poliție, se face anchetă, vom vedea rezultatele.

În urma plângerii depuse, IPJ Neamț a deschis un dosar penal de distrugere, urmând să fie identificați autorii. Astăzi au fost audiate câteva persoane, iar cercetările continuă.

Iată câteva dintre postările de pe Facebook care arată modul în care se implică Viorel Ene în viața comunității.

C.I.