VISION  #Piatra curată: inițiativa Primăriei Piatra Neamț nu a atras pe nimeni până acum

Primăria municipiului Piatra Neamţ apelează la inventivitatea şi spiritul civic al cetăţenilor invitându-i să vină cu propuneri de proiecte. Pe prima pagină a site-ului oficial al instituţiei, sub sigla VISION, cei care doresc să devină “eroii comunităţii“ trebuie să completeze un formular prin care să-şi decline identitatea şi să detalieze informaţiile despre proiectul pe care ar dori să-l vadă implementat în oraş în viitorul apropriat.

“Implică-te și TU în deciziile comunității și propune un proiect pe care îl consideri util pentru comunitatea în care trăiești.
Susținem cele mai interesante idei, pe care abia așteptăm să le vedem cum prind viață!“
se spune în introducerea formularului.

Aşa cum ne-a obişnuit, conducerea primăriei doreşte mai întâi să afle numele şi detaliile de contact (adresa de email sau un număr de telefon). Apoi trebuie să spui care este denumirea proiectului pe care îl propui şi în ce domeniu se încadrează, iar aici poţi opta pentru una dintre variantele: protejarea mediului, turism – cultură, educaţie, implicare în comunitate sau evenimente. La punctul al 5 –lea trebui să răspunzi la întrebarea: “Ce problemă ai surprins în comunitatea locală şi vrei să o rezolvi?“.

La punctul 7 primăria vrea să ştie “Cum te putem ajuta să implementezi proiectul?“. Tu, ca promotor al proiectului trebuie să spui cu ce echipă vii, care sunt ONG-uri sau alte instituţii care vor implementa proiectul.

În final eşti felicitat că ai scos primăria din criza de idei: Felicitări!

Ai finalizat procesul de înscriere în proiect! Echipa noastra va analiza propunerea ta. Ești cu un pas mai aproape de a fi eroul comunității“.

La peste două luni de la momentul în care chestionarul a ajuns pe site nimeni nu a aplicat la inițiativa primăriei. Ori site-ul nu este atractiv ori noua conducere a Primăriei nu inspiră suficientă încredere pentru oamenii care au idei și inițiativă. Să reținem totuși măcar dorința manifestată de dialog.

Angela Croitoru

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *