A doua zi din Zilele Orașului Piatra Neamț. Video. Foto

Astăzi, 25 iunie, în cea de-a doua zi a evenimentului „Piatra Fest”, de Zilele Orașului Piatra-Neamț, sute de pietreni, dornici de relaxare și de a petrece câteva ore altfel, au ieșit în centrul istoric și în Piața Ștefan cel Mare.

Terasele Festivalului gastronomic Piatra Food Fest erau arhipline, oamenii au degustat preparatele pregătite pentru ei, au băut bere și răcoritoare, au râs cu prietenii, unii au criticat “sărăcia” organizării, alții au spus “bine și-atât”, bucurându-se de orele în aer liber.

La Colegiul Național Calistrat Hogaș a avut loc simpozionul “100 de ani de la nașterea profesorului emerit Boris Alexianu”, cu participarea ambasadorului Valeriu Arteni.

Pe seară, pe scena din Piața Curtea Domnească, copiii și tinerii dansatori de la Clubul Lia Art au fost aplaudați cu entuziasm de spectatorii așezați pe scaune, păstrând cât s-a putut distanțarea socială, dar și de cei rămași în picioare.

În piațeta de lângă turn, zeci de copii și tineri și-au arătat măiestria în a face tot felul de scheme cu bicicleta, cei mici întrecându-se între ei cu trotinetele.

“Nu sunt deloc mulțumit. Lipsește muzica. E pandemie încă, înțelegem, dar nu prea este atmosferă de sărbătoare. Au adus copiii aceștia, talentați, bravo lor. Dar, e prea puțin pentru așa o sărbătoare!”, ne-a spus un pensionar ieșit la brațul soției la sărbătoarea din centru. “E bine și așa. Mai bine să mai dea bani la școli, că avem nevoie de educație!”, l-a completat, împăciutoare, soția.

Ceva muzică a fost, cu DJ, în fața Teatrului Tineretului, lângă terase, însă nimeni nu prea băga de seamă ce se întâmplă pe acea mică scenă.

Cei mai bucuroși au fost cei mici, care și-au luat baloane, au alergat cât i-au ținut piciorușele și au mâncat înghețată.

Ziua s-a încheiat cu proiecții ale celor mai bune producții ale festivalului ”Filmul de Piatra” la Curtea Domnească.

Mâine, a treia zi a evenimentului, debutează cu „Cozla Treasure Hunt Challenge” actvitate recreativă pe dealul Cozala, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos şi creşterea numărului de practicanţi ai activităților în natură. Este un concurs în aer liber, având ca obiectiv găsirea de indicii prin orientare în teren și strategie, adresat în special tinerilor. Pe lângă primărie, co-organizator este Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Sf. Iosif Muncitorul” Piatra-Neamț și Căpățînă Răzvan în parteneriat cu autorități, instituții locale și sponsori.

Angela Croitoru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *