Eroii din Vânători-Neamţ trataţi cu cinste şi recunoştinţă de către comunitate

Joi, 10 iunie, de Ziua Eroilor, comunitatea localităţii Vânători-Neamţ şi-a comemorat cei 184 de eroi ai comunei căzuţi pe câmpurile de luptă din cel de-al Doilea Război Mondial. Monumentul închinat eroilor comunei se află în incinta Bisericii „Închinarea Maicii Domnului” iar cimitirul unde sunt îngropaţi cei 184 de localnici se află chiar în spatele monumentului.

La eveniment au participat preotul paroh, Gheorghe Onofrei, alături de cadre didactice şi elevi,  reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local dar şi mulţi credincioşi ai parohiei. După oficierea slujbei s-au depus coroane de flori la monument, iar la final elevi ai şcolii din centrul comunei au cântat şi au recitat poezii patriotice.

Tot în comuna Vânători-Neamţ, în aceeaşi zi a fost o altă mare sărbătoare,  Hramul Mânăstirii Neamţ, la care au participat  mii de oameni din zonă.

La marea sărbătoare a mânăstirii a participat şi Adriana Petrariu, primarul comunei:

Pentru comuna noastră mai ales dar şi pentru toţi credincioşii din împrejurimi şi chiar şi din alte judeţe, Hramul Mânăstirii Neamţ este un prilej de a ne apropia cu toţii de Dumnezeu, de a fi mai buni şi de a ierta. Mă bucur mult că astăzi, la această mare sărbătoare a participat atât de multă lume şi asta înseamnă că sămânţa credinţei neamului românesc nu va dispărea niciodată. Chiar dacă nu am putut fi prezentă la depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor din biserica unde preot paroh este părintele Gheorghe Onofrei, am trimis reprezentanţi ai primăriei şi consiliului local să comemoreze această zi închinată sacrificiului suprem a eroilor noştri din localitate căzuţi la datorie în cel de-al Doilea Război Mondial. În această zi de mare sărbătoare pentru comuna noastră îmi doresc să fim mai uniţi, mai iertători, mai buni şi mai înţelepţi. Le transmit tuturor vânătorenilor mei multă sănătate, linişte sufletească şi o zi binecuvântată.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *