Peste 100 de bolnavi zilnic la UPU Piatra-Neamț, 7 pacienți covid sunt internați în Spitalul Județean Neamț

Astăzi, 28 iunie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a scăzut până la 26, în 16 localități din județul Neamț, potrivit datelor transmise de Prefectura Neamț. Mai sunt 6 cazuri active în municipiul Piatra-Neamț și 4 în comuna Alexandru cel Bun, în rest câte unul – maxim două cazuri.

Bolnavi cu covid mai sunt 7 internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, astăzi. În schimb, după ce unitatea sanitară s-a redeschis pentru ceilalți bolnavi, a crescut numărul celor care zilnic ajung la Urgență. „Sunt 100-115 prezentări în UPU în fiecare zi. Sunt pacienți foarte gravi, majoritatea sunt internați, inclusiv în secția Chirurgie, deși lucrăm cu un mic compartiment ATI până este gata modularul nou. Pacienți cu covid mai sunt 6 în secția Boli Infecțioase și unul trimis de la Spitalul Roman pentru o intervenție chirurgicală”, a declarat dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, directorul medical interimar al spitalului județean.

Reluarea activității medicale pentru toți bolnavii la spitalul județean s-a făcut în paralel cu menținerea unor paturi pentru pacienții covid în spitalele din Roman, Târgu Neamț și la Sanatoriul Bisericani. În acest moment, mai sunt internați 5 pacienți cu covid la Sanatoriul Bisericani.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *