Stare de alert prelungită pentru 30 de zile

În ședința de Guvern de miercuri, 9 iunie, a fost adoptată prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 12 iunie. Măsura a fost anunțată de premierul Florin Cîțu, care a punctat însă că, în urma scăderii numărului de cazuri se vor lua și unele măsuri de relaxare a restricțiilor.

Printre aceste măsuri se numără:

  • redeschiderea punctului de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuți-Prut;
  • permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021, cu participarea de până la 1000 de persoane;
  • creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private, nunți, botezuri până la maxim 200 în interior, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare;
  • permiterea participării publicului meciurile organizate în România din cadrul Campionatului European de Fotbal, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Starea de alertă a fost instituită în România în 14 mai 2020 pentru prevenirea și controlul noului coronavirus și de atunci a fost prelungită la fiecare 30 de zile.

Vlad B.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *