Surprize la concursul pentru șefi de secții la Spitalul Județean Neamț

Astăzi, 7 iunie, s-a desfășurat proba interviului pentru candidații înscriși la concursul de ocupare a funcției de medic șef la câteva secții de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Candidații înscriși pentru ORL, Cardiologie, Reumatologie, Ortopedie, Radiologie și Laboratorul de analize și-au susținut fiecare proiectul de management. Ca mai toate concursurile de la spitalul județean, și acesta are parte de surprize. Una este prezența dr. Abu Alika Abdalla, care-și dorește șefia secției Ortopedie. Practic, dacă va promova concursul, va lăsa funcția de la Spitalul Municipal Roman, unde este medic din 1998, pentru cea de la Piatra-Neamț. Ar scăpa și de naveta pe care o face de peste douăzeci de ani. Și ar prelua noua funcție din postura unui medic dovedit incorupt, o premisă importantă într-o secție renumită pentru acuzații de corupție și dosar aflat pe rolul instanței.

O altă surpriză este la șefia Laboratorului de Radiologie, una greu de condus. Nu unul, ci doi candidați au susținut astăzi interviul: dr. Cristina Gavriloiu, responsabila RMN și dr. Elena Saviuc, medicul care și-a început activitatea acum câțiva ani la SJU Vaslui, apoi a venit la spitalul din Piatra-Neamț, după care a rămas în sistemul privat și acum se întoarce iar la spital.

Secția cardiologie stârnește rivalități, doi candidații râvnind la șefie: actualul medic șef, dr. Monica Raluca Corcoz și colegul dumneaei, dr. Alexandru Diaconu.

La secția Reumatologie candidat este dr. Monica Chirițescu, actuala șefă, la ORL este dr. Petronela Lujinschi, iar la Laboratorul de analize s-a înscris dr. Anca Manole, care o înlocuiește pe dr. Mia Stângu, ajunsă la vârsta de pensionare.

Rezultatele la interviu au fost publicate în această după-amiază: