Bacalaureat 2021: O singură medie de 10, promovabilitate de 71% în Neamț

Astăzi, 5 iulie, absolvenții de liceu din județul Neamț și-au aflat notele la bacalaureat, care au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro.

Este o singură medie de 10 (ca și anul trecut, înainte de contestații), obținută de un absolvent al Colegiului Național „Roman Vodă” din Roman, de la specializarea științe sociale. Din cei 3.220 de absolvenți de liceu care au susținut examenul (din 3.370 înscriși), au obținut minim media 6 și au fost declarați admiși 2.286 de elevi. Promovabilitatea este de 71%, în acest an, față de 67,8% la nivel național, înainte de contestații. Sunt mai mulți elevi admiși anul acesta, față de anul trecut (66,95% după contestații).

Au fost și doi elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Unul este absolvent din această promoție (științe sociale) al colegiului „Roman Vodă” și celălalt este absolvent dintr-o serie anterioară al Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, specializarea tehnician analize produse alimentare. 150 de liceeni au lipsit de la examen.

Contestațiile se depun astăzi, între orele 12-18, în format fizic sau transmise electronic pe mailul școlii unde s-au susținut probele scrise. Notele finale vor fi publicate în data de 9 iulie.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *