Știre actualizată.Profesor de sport acuzat că a agresat sexual o elevă din învățământul primar

Actualizare: În această după amiază judecătoria Piatra Neamț a admis propunerea procurorului de caz și a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile. faptele de care este acuzat profesorul de sport s-au petrecut din septembrie 2019 și până în iunie 2020 când a fost profesor la Liceul Gheorghe Ruset Roznovanu din Roznov. Este vorba despre mai multe victime, 4 eleve cu vârste între 7 și 12 ani, la data faptelor., pe lângă cazul relatat de la Rediu.

Astăzi, 5 iulie, un profesor de sport din județul Neamț va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. Ș.B., de 28 de ani, din Roznov, este acuzat că din postura de profesor a agresat sexual eleve din învățământul primar și gimnazial.

O reclamație concretă a fost făcută de părinții unei eleve de 11 ani din Rediu, după ce fiica lor a primit pe telefon mesaje cu tentă sexuală de la profesorul de sport. Fata era elevă în clasa a IV-a și părinții au anunțat conducerea școlii în ultima zi din acest an școlar. „Am anunțat imediat poliția, părinții au făcut plângere și ulterior, conform normelor legale, am adus cazul în atenția comisiei de cercetare disciplinară. La noi a predat doar două ore, la clasa a IV-a”, a declarat prof. Ionuț Ciangu, directorul Școlii Gimnaziale Rediu.

Profesorul predă și la Școala Gimnazială Podoleni, unde are 14 ore, iar în urmă cu trei ani a predat și la Școala Gimnazială nr. 8 din Piatra-Neamț. Conducerea Inspectoratului Școlar Neamț a fost anunțată de incident încă din data de 25 iunie. „Am fost înștiințat despre această situație în ziua de vineri, 25 iunie și în aceeași zi am informat și Ministerul Educației. Este ancheta poliției în curs, profesorul a fost cercetat în comisia de disciplină a unității de învățământ”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

Din cercetările făcute de polițiști, ( o echipă formată din doi ofițeri a lucrat câte 14 ore pe zi timp de o săptămână )  reiese că fata de la Rediu nu este singura victimă a profesorului de sport. Acesta ar fi transmis pe o platformă de socializare mai multe mesaje obscene și altor eleve. La una din școlile în care preda el a făcut elevelor avansuri directe. Profesorul de sport este acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și de agresiune sexuală. „Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale. Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat. În urma probatoriului administrat, la data de 4 iulie 2021, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Este al doilea caz de acest gen în mai puțin de un an în județul Neamț. Spre deosebire de profesorul de sport, atras de fete minore, profesorul de matematică Cătălin Pipirigeanu i-a făcut propuneri indecente unei eleve de 21 de ani de la Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Piatra-Neamț.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *