Cadastrare gratuită pentru Piatra-Neamț și alte 54 de localități din Neamț

Sunt 55 de localități din județul Neamț care vor primi finanțare pentru a realiza cadastrarea și înregistrarea în cartea funciară a imobilelor, fără cheltuieli din partea proprietarilor. Între beneficiari sunt locuitorii din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț, Bicaz și Roznov.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț va încheia, în perioada următoare, contractele de finanțare cu primăriile, marea majoritate a celor declarate eligibile primind suma maximă, de 160.000 lei fiecare. „Banii vor fi virați în conturile primăriilor după deschiderea noilor cărți funciare aferente imobilelor recepționate”, a declarat Simion Stîncel, șeful OCPI Neamț. Valoarea totală alocată pentru cele 55 de localități este de 8,26 milioane lei. Din cele 83 de localități din Neamț, în 21 se desfășoară deja lucrări de cadastrare gratuite pentru terenuri, clădiri și apartamente, comuna Dobreni fiind singura care a încheiat înregistrarea sistematică și pe sectoare cadastrare.

Finanțarea acestui program este asigurată din veniturile Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, peste 4 miliarde lei la nivel național, din fonduri externe prin POR 2014-2020 în valoare de circa 313 milioane euro și în completare din bugetele locale ale primăriilor.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *