Surse. Directorul de la Liceul ”Ruset Roznovenu” din Roznov și-a dat demisia!

Ioan Stroea, directorul liceului din Roznov unde a profesat profesorul de educație fizică acuzat de agresiuni sexuale asupra unor fetițe, care, într-un interviu difuzat astăzi, 16 iulie, în emisiunea ”Cafeaua de dimineață”, recunoștea că a fost sesizat despre caz de către o colegă și de către părinți, pare să-ți fi scris/dat demisia. Ce spunea în emisiune:

Prin luna noiembrie (N.R. – 2019), în urma unei ședințe cu părinții la o colegă de a mea, la clasa a 2-a, la doamna învățătoare Mirela Ciobanu, părinții au relatat anumite aspecte care li se păreau lor neconforme pentru relația unui profesor de educație fizică cu elevii. Faptul că pe una dintre eleve cică ar fi atins-o pe piept, la unii copii le-a pus un filmuleț cu gimnaste într-un echipament sumar, alte întrebări de genul <cu cine faci duș>, câți ani au părinții tăi și așa mai departe.
Doamna învățătoar le-a sugerat să ia legătura cu mine.
M-am întâlnit cu părinții în curtea școlii. Părinții mi-au spus și mie ceea ce i-au spus doamnei învățătoare. Nu mi s-a părut atunci ca protestul părinților să fie foarte vehement. Pentru că i-am și întrebat dacă au făcut o sesizarea scrisă la noi, la poliție
…”

Emisiune o puteți urmări aici:

El nu a sesizat nici Inspectoratul Școlar, nici alte organe ale statului, preferând să rezolve lucrurile într-o discuție bărbătească. Abia după ce profesorul de sport a recidivat la o școală din Rediu și poliția a făcut cercetări la fostul loc de muncă s-a aflat despre modul în care conducerea liceului a mușamalizat totul.

Rămâne de văzut dacă demisia, de onoare, se va materializa și dacă ca fi urmată de o alta, din Consiliul Local. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *