Doi poliţişti nemţeni răsplătiţi pentru curaj cu Emblema de Onoare MAI

Astăzi, 19 iulie, doi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru devotamentul și profesionalismul cu care și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

În cadrul evenimentului de Ziua Ministerului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, a acordat cele mai importante distincții pentru profesionalismul cu care și-au îndeplinit atribuțiile și actele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, piloților și polițiștilor de frontieră.

Din Neamţ au primit această distincţie a curajului subcomisar de poliție Cristian Pavelescu și agent șef principal de poliție Constantin-Claudiu Vătăjelu. Ei sunt cei care au salvat viaţa unui copil, pe 27 ianuarie anul acesta, în momentul în care tatăl amenința că va arunca în aer apartamentul din Piatra Neamț, în care se aflau (amănunte aici și aici). Deflagrația puternică a smuls ușa din perete și a proiectat luptătorii S.A.S. în peretele opus ușii apartamentului. Datorită modului în care au intervenit polițiștii, sprijiniți de colegii lor, copilul a fost salvat, iar tatăl său a fost reținut.

„Este o meserie de vocație, pe care am ales-o cu toată inima. Meritul reușitei este al întregii echipe de intervenție,” a declarat subcomisar de poliție Pavelescu Cristian.

Orice misiune dusă la bun sfârșit este pentru mine o reușită! De fiecare dată merg acasă cu mândrie pentru că mi-am onorat cu devotament și profesionalism jurământul de credință”, a spus agent șef principal de poliție Vătăjelu Constantin-Claudiu.

 

Angela Croitoru

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *