EuroEm, unic producător în Europa de țevi corugate ranforsate cu oțel inoxidabil, a primit vizita unui înalt diplomat indian

EuroEm, primul producător de ţevi corugate dublu strat de înaltă densitate (PEID) din România şi unic în Europa la fabricarea ţevilor corugate ranforsate cu oţel inoxidabil de mari dimensiuni a primit miercuri, 7 iulie, vizita Excelenţei Sale, domnul Rahul Shrivastava. Domnul Eugen Mihoc, patronul companiei i-a întâmpinat pe Ambasadorul Indiei şi pe primarul Andrei Carabelea cu binecunoscuta ospitalitate moldovenească, conducându-i în zona “fierbinte“ a producţiei, acolo unde personalul calificat manevrează utilajele de înaltă performanţă, aflate în procesul de fabricaţie, pentru a produce aceste ţevi din polietilenă ranforsate cu oţel unice în Europa.

De la materia primă folosită, la produsul final, Eugen Mihoc i-a purtat pe întreg traseul, explicându-le cu răbdare, dar şi cu mândrie, cum aceste produse “prind viaţă“ pentru a ajunge pe toate șantierele țării, dar și în Bulgaria și alte state europene, căpătând diverse întrebuinţări, de la alimentări cu apă, canalizări până la staţii de pompare, fose septice. Produsele EuroEm au o largă paletă de utilizare fiind renumite pentru rezistenţa şi securitatea oferită pentru o perioadă foarte mare de timp. Pe parcursul vizitei, oaspetele, al cărui tată este inginer petrochimist, şi-a amintit cum, student fiind, trebuia să înveţe formule chimice complicate ce se întindeau şi pe câte trei pagini şi cum le scria şi le afişa pe pereţii camerei pentru a le memora. Domnul Rahul Shrivastava a fost plăcut impresionat de originalitatea realizării unui stand de sticlă, cu măsuţă, scaune şi trepte din acelaşi material, în interiorul unei ţevi corugate cu diametrul de 3 metri, pentru expoziţia de la Indagra. Firma Euro Em a fost înfiinţată în anul 2005, cu capital integral românesc.

„Ne-am impus pe piaţă prin calitate, flexibilitate şi promptitudine. Suntem producători de ţevi corugate şi fitinguri din polietilenă de înaltă densitate, iar în Europa suntem singurii care produc ţevi corugate cu diametrul de 3 metri. Calitatea produselor noastre este reflectată de siguranţa şi de rezistenţa acestora, unele dintre ele rezistând peste 100 de ani“, a precizat Eugen Mihoc.

Compania lucrează numai cu personal de înaltă calificare şi ultimele tehnologii în domeniu, acesta fiind secretul succesului în domeniu. În 2017 EuroEm a achiziţionat tehnologia de fabricare a ţevilor corugate de mari dimensiuni, ranforsate cu oţel inoxidabil, având diametre de 1.000 până la 3.000 mm, devenind astfel UNIC producător pe această nişă în Europa.

Dinamica evoluţiei pieţei de profil impune o racordare directă la cerinţele partenerilor interni şi externi şi o comunicare permanentă cu actorii din piaţă, garanţie a performanţelor firmei. Beneficiind de instalaţii de producţie total automatizate, cu un foarte bun control al proceselor de fabricaţie, laborator propriu de testare şi caracterizare materiale plastice, personal specializat şi cu o vastă experienţă, EuroEm asigură calitatea constant ridicată a produselor livrate, condiţii de parteneriat şi colaborare eficiente, existând o continuă receptivitate pentru satisfacerea la cel mai înalt nivel a necesităţilor şi aşteptărilor partenerilor.

Produsele EuroEm garantate peste 100 de ani

Compania EuroEM Piatra Neamţ produce ţevi corugate cu pereţi dubli din polietilenă de înaltă densitate (HDPE/PE/PEID) şi fitinguri tip EEM HDPE  proiectate pentru sistemele gravitaţionale subterane de canalizare şi drenaj. Rezistenţa termică şi chimică înalte, le face compatibile şi pentru construcţia sistemelor de canalizare industriale. Acestea sunt extrem de rezistente la fisurare şi şocuri mecanice. Recentele cercetări făcute la conductele din HDPE (PEID) confirmă durata lor de viaţă de minim 100 de ani. Acesta este motivul principal pentru care sistemele de ţevi tip EEM PEID sunt utilizate în construcţia de:

* Sisteme de canalizare de mari dimensiuni

* Construcţia de autostrăzi

* Poduri şi podeţe acces proprietăţi

* Subtraversări de autostrăzi pentru animale;

* Regularizări cursuri de apă

* Drenarea apei de suprafaţă

* Sisteme de canalizare a apelor industriale

* Sisteme de retenţie a apei pluviale (rezervoare)

* Sisteme de irigaţii în agricultură

* Ventilitaţie minieră

* Rezervoare stocare apă potabilă.

EuroEm produce ţevi corugate cu pereţi dubli din polietilenă de înaltă densitate sau polipropilenă pentru podeţe transversale pentru accesul la locuinţe şi pentru construcţia de drumuri agricole şi forestiere, cu diametre variabile şi o lungime standard de 6 metri. Ţevile corugate tip OL-EEM şi fitingurile sunt realizate din polietilenă de înaltă densitate (PE/PEID/HDPE) şi sunt ranforsate cu oţel inoxidabil. Compania EuroEM Piatra Neamţ produce ţevi corugate şi ţeavă canalizare din polipropilenă proiectate pentru sistemele gravitaţionale subterane de canalizare şi drenaj. Totodată, rezistenţa termică şi chimică înaltă face ţeava de canalizare compatibilă pentru construcţia de sisteme de canalizare industriale. Ţeava corugată tip EEM PPHM este extrem de rezistentă la fisurare şi şocuri mecanice. Produsele EuroEm sunt utilizate şi pentru staţii de pompare ape uzate  menajere/industriale echipate cu sisteme de pompe submersibile cu o mare gamă dimensională.

Avantaje:

* execuţie și instalare rapide

* greutate redusă comparativ cu cele confecţionate din beton/pafsin

* stabilitate și flexibilitate

* Etanșeitate 100%

* Rezistenţă la fluide agresive (corozive)

* Adâncimi de instalare mari de până la 12 metri

* rigiditate inelară până la SN16kN/m2

În comparaţie cu ţevile din metal, utilizarea ţevilor din polietilenă în reţelele pentru apă potabilă oferă următoarele avantaje:

* rezistenţă la acţiunea solvenţilor, acizilor şi soluţiilor alcaline;

* foarte bună rezistenţă la uzură abrazivă;

* pierderi de presiune reduse;

* tehnologie de montaj ușoară și simplă;

* bună rezistenţă la încovoiere;

* depuneri minime în timp;

* rugozitate foarte redusă;

* ecologică, reciclabilă și netoxica;

* menţinerea în timp a caracteristicilor materiei prime (polietilenă);

* durata de viaţă garantată de cel puţin 50 de ani;

* inerţie la coroziune;

* greutatea redusă și supleţea facilitează uşurinţa în instalare și montaj.

Produsele EuroEm sunt compatibile pentru construcţia de rezervoare/fose septice din HDPE ranforsate cu oţel inoxidabil pentru:

* Stocare apă potabilă

* Stocare substanţe chimice-acizi/baze/săruri

* Sisteme antiincendiu

* Stocare apă uzată menajeră

* Stocare hidrocarburi

Avantaje:

* Execuţie și instalare rapide

* Greutate redusă comparativ cu cele confecţionate din beton/pafsin

* Aviz sanitar

* Etanșeitate 100%

* Rezistenţă la fluide agresive (corozive)

* Adâncimi de instalare mari de până la 12 m

* Personalizarea cu fitinguri conform necesităţii proiectului. (Rep.)

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 498, săptămâna 15 – 21 iulie.

One comment

  • Aurica Vizitiu

    iulie 18, 2021 at 4:01 am

    Nu am stiut ca in Neamt avem asa o fabrica,de altfel cred ca 90% din pietreni nu stiu!As dori sa aflu unde este locatia acestei unitati.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *