Gura lumii. Brațe larg deschise la PNL Neamț pentru foști colaboratori?

Se vorbește tot mai mult în partid și pe lângă că se pregătește marea împăcare la nivelul PNL Neamț, după schimbările produse la alegeri. Principala informație ar fi că grupul autoeliminat din organizația Piatra Neamț pe vremea lui Chitic ar fi acum în pline negocieri pentru reintrarea en-fanfare în organizație. Motivele ar fi mai multe, dar în primul rând ar genera o presiune la nivelul organizației municipale, care oricum nu mai este ce a fost și nici nu dă semne să fie mai mult decât atât. Iar Andrei Carabelea trebuie să simtă că nu este singur la butoane. Cei care bat din nou la porțile partidului nu vin cu mâna goală, aduc cu ei informații și logistică necesară în lupta politică și de imagine. Mai rămâne de văzut cum va fi machiat comunicatul de presă, în așa fel încât să nu lezeze orgoliul nimănui. Că partidul așteaptă să primească și niște stranieri este cu totul și cu totul altă poveste.

Se pune de-un scandal pe fonduri publice nerambursabile

La vreme de criză și aparentă austeritate banii pe care primăriile urbane și Consiliul Județean îi alocă organizațiilor neguvernamentale au devenit o țintă mult râvnită. Exact din această cauză, pe lângă doritorii de bani câștigați relativ ușor, au apărut brusc și niște personaje interesate să cunoască în amănunt circuitul aprobării proiectelor, al cheltuirii banilor și al deconturilor. Pentru că tot mai mulți viitorii beneficiari de asemenea finanțări deja au anunțat ce vor face cu banii și cum îi vor cheltui, fiind într-o continuă căutare de documente justificative. Asta în condițiile în care la Primăria Piatra Neamț, de exemplu, este un primar care știe exact cum se poate obține o finanțare și nu a avut niciodată probleme la decont.

Scandalul reținerilor de bani din sănătate

Conducerile spitalelor din Neamț au o mare problemă în aceste săptămâni în legătură cu o cerință a Casei de Asigurări de Sănătate, care la rândul ei a fost controlată, care se referă la unele măriri salariale care fi fost acordate fără ca ele să fie individualizate, adică la grămadă. Problema este că oricât se chinuie contabilii să calculeze acum cât ar trebui să rețină fiecărui salariat ca să se recupereze banii pentru această presupusă greșeală, nu reușesc, deoarece nu au un soft care să permită acest lucru. Așa că soluția cea mai la îndemână este să facă la fel ca atunci când s-au acordat măririle, la grămadă, procentual. Ceea ce i-ar dezavantaja vădit pe unii dintre ei, dar în nici un caz pe cei care au calculat salariile greșit.

M.N.

*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 499, săptămâna 22 – 28 iulie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *