O treime din personalul medical din spitalele din Neamț s-a vaccinat complet

Cadrele medicale care lucrează în spitalele din județul Neamț s-au vaccinat în proporție de 34%, potrivit statisticii realizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Cei mai mulți din cei vaccinați anti covid sunt medici (64%), în vreme ce asistenții medicali vaccinați reprezintă 36,5%. Potrivit datelor extrase din registrul electronic de vaccinări, sunt 3.169 de persoane care își desfășoară activitatea în domeniul sănătate și social vaccinate cu schema completă.

Până astăzi, 25 iulie, datele arată că 78.055 de nemțeni s-au vaccinat cu schemă completă, iar 41,52 % dintre aceștia locuiesc în mediul rural. Echipele mobile care vaccinează în rural în programul „Orașul vaccinează Satul” vor fi prezente în 26 iulie la Costișa, Ghindăoani, Rediu, Săbăoani, Tămășeni, în 27 iulie la Gârcina, Negrești, Pângărați, în 28 iulie la Dochia, Girov, Piatra Șoimului, Dumbrava Roșie, Mărgineni, în 29 iulie la Stănița, Țibucani, Urecheni, iar în 30 iulie la Văleni, Podoleni, Cândești și Tazlău. „Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare și să vă informați cu privire la data și locația vaccinării. Persoanele nedeplasabile, membrii familiilor și asistenții personali ai acestora pot fi vaccinați prin intermediul Caravanelor de vaccinare, anunțând serviciul de asistență socială din cadrul primăriilor. Echipele mobile se vor deplasa la domiciliul acestora, conform unui itinerar stabilit cu minim 24 de ore înainte de eveniment”, potrivit DSP Neamț.

La medicii de familie s-au vaccinat până acum 7.098 de persoane cu serul Johnson& Johnson și 6 persoane cu doza 1 din vaccinul Pfizer. 4.313 persoane au fost vaccinate în mediul rural, în 50 de cabinete de medicină de familie.

C.I.