Primul caz de infectare cu tulpina britanică în Neamț

A fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului la o persoană din județul Neamț, după secvențierea probelor prelevate de la mai multe persoane cu simptome. „În cursul lunii iulie au fost trimise pentru secvențiere 12 probe – cazuri reinfectate, cazuri confirmate cu istoric de călătorie în străinătate, conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată la 02.07.2021. A fost identificat 1 caz de infectare cu tulpina britanică Alpha, dominantă în România”, potrivit DSP Neamț. Din probele trimise la Iași pentru secvențiere nu a fost confirmat nici un caz de infectare cu tulpina delta la cele 4 persoane suspectate inițial. Săptămâna aceasta au mai fost confirmate două cazuri de infectare cu covid în Neamț, numărul total de cazuri ajungând la 18.990, dintre care 764 persoane au decedat și 14.706 au fost raportate ca vindecate.

Astăzi, 17 iulie, mai sunt 6 persoane infectate – 3 în orașul Bicaz, două în Piatra-Neamț și una în Roznov, iar 4 persoane sunt internate în spital.

Numărul persoanelor vaccinate complet a ajuns la 73.222, iar 77.115 persoane au primit o doză de vaccin. Dintr-o statistică efectuată de DSP Neamț reiese că din 7.815 cazuri confirmate de la începutul campaniei de vaccinare, doar 355 (4,5%) de persoane vaccinate s-au infectat cu SARS Cov 2 după vaccinare, dintre care 288 primiseră prima doză și 67 a doua doză. Au fost raportate doar 52 de reacții adverse generale și locale.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *