Propunere insolită: Piatra Neamț oraș polifonic, 2 zile de concerte

Municipiul Piatra Neamț, în colaborare cu Asociația OV05 pregătesc un spectacol, pe note muzicale, pentru weekendul 10-11 iulie. În urma unui apel deschis au fost selectați 12 tineri liceeni care au participat timp de 11 zile la ateliere de artă documentară și performativă, editare audio și compoziție muzicală. Aceste ateliere au fost ținute de către Alina Manolache, Otilia Badea, Jo Brăilescu și Ciprian Iacob, 4 tineri talentați cu origini autohtone.

„În cadrul atelierelor, adolescenții s-au familiarizat cu diferite forme de artă documentară – fotografie, film, audio, dar și cu echipamentul specific și tehnicile de intervievare. Au învățat tehnici de prelucrare sonoră (acustice și electronice), practici vocale individuale și de grup, compoziție muzicală colectivă, ce înseamnă arta performativă, dar și cum să arhiveze și să pregătească harta sonoră”.

Demonstrațiile pregătite de cei 12 „cronicari corali” se vor organiza la Curtea Domnească, în piața centrală și La Caiace, care vor performa timp de 10-15 minute. După fiecare reprezentație, participanții sunt încurajați să se alăture unei discuții deschise prin care să își exprime părerile și nemulțumirile legate de viața în Piatra Neamț.

Vocea tuturor va fi redată printr-o compoziție coregrafico-muzicală, gândită și creată integral de noi, elevi și tineri adulți din Piatra Neamț. Chiar și tu vei putea să îți exprimi părerea obiectivă sau subiectivă despre orașul copilăriei, adolescenței și/sau maturității tale”, spune un participant din proiect.

„Orașul polifonic. Cronici corale ale prezentului” este un proiect cultural co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

PROGRAM

Sâmbătă, 10 iulie | ora 11:00 | Piața Centrală

Sâmbătă,  10 iulie | ora 18:00 | Curtea Domnească

Duminică, 11 iulie | ora 16:00 | La Caiace

(M. Z.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *