Titularizare 2021: Peste 10 candidați pe loc în Neamț

Astăzi, 21 iulie, se desfășoară proba scrisă din examenul de titularizare. Ca în fiecare an, puține sunt posturile pe care profesorii se pot angaja pe perioadă nedeterminată (69) și dintre acestea aproape jumătate (30) sunt pentru educatoare (15) și învățători (15). Concurența, per ansamblu, depășește 10 profesori pe loc, fiind înscriși 705 candidați pe mai multe discipline. Cei mai mulți candidați sunt pentru posturile de educatoare (136) și învățători (115), în vreme ce la educație muzicală specializată sunt 17 candidați pe tot atâtea posturi. Anul acesta, dintre posturile disponibile la angajarea pe perioada nedeterminată, cele mai multe sunt în urban (40), potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Profesorii susțin proba scrisă în trei centre de examen din Piatra-Neamț: Colegiul Tehnic „Spiru Haret”, Școala Gimnazială nr. 5 și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”. Proba a început la ora 9.00, în condițiile asigurării protecției sanitare de pandemie și durează 4 ore din momentul împărțirii subiectelor, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere. În aceste cazuri, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective, prevede metodologia.

Subiectele și baremele vor fi publicate după ora 16.00, pe site-ul dedicat subiecte.edu.ro. Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, atât la sediul IȘJ Neamț, cât și pe titularizare.edu.ro, iar contestațiile se depun la inspectoratul școlar sau electronic în aceeași zi până la ora 21 și a doua zi până la ora 12. Notele finale vor fi publicate în ziua de 3 august. Pentru a prinde post pe perioadă nedeterminată, un profesor trebuie să obțină la scris minim 7, iar cei cu nota 5 rămân suplinitori. Din cauza pandemiei, proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate din examenul de titularizare din anul 2021.

Repartizarea pe posturi se face în ordinea descrescătoare a notelor la scris, în ședințe publice organizate de IȘJ Neamț în perioada 4-5 august.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *