Anunț oficial: piețele trec în administrarea Primăriei Piatra-Neamț

CMI Urban va pierde sigur principalul său obiect de activitate – administrarea piețelor municipiului Piatra Neamț și a bazarului. Primarul Andrei Carabelea a declarat oficial în emisiunea „Cafeaua de dimineață” de la mesagerulneamț.ro, astăzi, 20 august, că „viziunea este ca toate piețele din oraș să fie administrate de Primărie pentru a crește calitatea serviciilor din acestea și pentru a reuși să promovăm mai bine produsele locale. Și bazarul și piețele vor trece în administrarea Primăriei”, a afirmat primarul Andrei Carabelea.

În acest moment CMI Urban este o societate aflată în insolvență, care are un administrator special. Piețele din Dărmănești și Precista sunt administrate pe baza unui contract mai vechi cu Primăria Piatra Neamț, iar Piața centrală este la CMI Urban în urma unei licitații extrem de mediatizate la acea vreme. După licitație, a fost încheiat un contract cu clauze extrem de clare, care în mod normal ar trebui reziliat doar în cazul în care Urban nu-și respectă obligațiile, altfel Primăria ar trebui să achite despăgubiri.

În privința pieței abandonate din cartierul Mărăței, primarul a vorbit despre un „experiment”: „vom avea și un caz școală, sper să funcționeze acest proiect, pentru piața Mărăței. Dorința mea ar fi ca până la finalul anului să reușim să avem o investiție privată care să asigure o funcționare de minim 50% din spațiu ca piață de desfacere pentru producătorii locali”, a mai declarat primarul.

(M. Z.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *