Ce pierde Carabelea și valorifică Arsene

Poate cea mai importantă direcție din Primăria Piatra Neamț, cea prin care se atrag bani pentru proiecte cu finanțare europeană va rămâne fără director. Olimpia Adam, încă șefa Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a municipiului Piatra-Neamț, va pleca, prin transfer, la Consiliul Județean, pe urmele lui Dragoș Chitic, cel care o adusese de la Consiliul Județean pe vremea când era primar. Pentru ca mutarea să se materializeze mai trebuie doar un pic de răbdare și finalizate proceduri reglementate prin Codul Administrativ: semnătura conducătorului instituției unde este numit funcționarul public (primarul Andrei Carabelea este plecat în concediu până săptămâna viitoare) și o solicitare scrisă din partea „conducătorului instituției publice în care urmează să îi desfășoare activitatea funcționarul public” (art. 506, alin. 6).

Plecată prin transfer, nu poate decât să ocupe o funcție pe același nivel, ceea ce ne face să ne gândim că i s-a asigurat un post important în instituția condusă de Ionel Arsene. În urma sa, în Primărie, rămân mai multe proiecte europene importante, unele, cum sunt celebrele coridoare de mobilitate urbană, aducând ca bonus comunității un important împrumut de 16 milioane lei necesar pentru cheltuielile neeligibile. Important este că proiectele există și poate vor aduce la un moment dat beneficii și locuitorilor orașului.

În activitatea Olimpiei Adam atrage atenția perioada în care a fost manager de proiect la Bacău, la Compania de Apă, unde s-au făcut lucrări de reabilitate și extindere de rețele în valoare de 117 milioane de euro. Poate Ionel Arsene va încerca să valorifice această experiență pentru rezolvarea problemelor de la Apa SERV SA în privința viitorului posibil proiect european de extindere a rețelelor.

(M. Z.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *