Ce se ascunde în spatele ”demisiei” Mădălinei Ciubotaru

După șocul apariției documentului  înregistrat la Consiliul Județean Neamț și apariția comunicatului Mădălinei Ciubotaru lucrurile în loc să se limpezească devin și mai tulburi. Ce știm sigur?

 • Că documentul este scris chiar de Mădălina Ciubotaru, lucru confirmat  de ea, care a spus că a scris nu o demisie, ci două, cu date diferite, cu motivația că a făcut acest lucru într-un moment când era tentată să se implice în proiecte incompatibile cu statutul de consilier județean. Acest lucru este confirmat, deci nu mai avem ce discuta.
 • Cineva, o persoană care avea acces la aceste documente sau le-a sustras din biroul Mădălinei Ciubotaru, le-a depus la registratura Consiliului Județean. Trebuie să fim de acord  că nu oricine putea să fie credibil și să depună o demisie a altcuiva la acest nivel fără să trezească suspiciuni.
 • Că documentul a fost depus la  aproximativ 6 luni după ce Mădălina Ciubotaru a fost aleasă în funcție.

Ce nu știm:

 • cum a scris un asemenea document Mădălina Ciubotaru și, mai ales, cum l-a lăsat ”la vedere”, mai ales că era datat și semnat
 • care ar fi proiectele incompatibile cu statutul de vicepreședinte al Consiliului Județean
 • de ce trebuia să folosească cuvântul irevocabil într-un document care putea fi foarte sec și simplu.  Cuvântul pare a fi dictat ca un fel de asigurare că nu mai există cale de întors pentru semnatară.

Ce bănuim, dar nu băgăm mâna în foc

La stadiul de bănuială, confirmată în parte de oameni din Consiliul Județean Neamț, dar și de participanți la negocierile dure care au dus la formarea actualei echipe executive de la județ, apare o teorie cu mari șanse să fie adevărată. Se știe că Ionel Arsene îl dorea ca vicepreședinte pe Ion Asaftei de la ALDE, cu care a făcut echipă și în trecut. În disperare de cauză, în căutatea majorității, a fost nevoit să cedeze locul Mădălinei Ciubotaru, dar că atunci ar fi fost puse niște condiții. Unele legate de poziția Pro România în Consiliul Local Piatra Neamț , unde PSD dorea un loc de viceprimar  și o majoritate care să-i permită să-l joace la foc mic pe Andrei Carabelea. Alta, care ne interesează în acest caz,  ar fi fost ca după 6 luni Asaftei să ajungă să ocupe un post de vicepreședinte, nu conta în locul cui.  Cum varianta eliminării cu ajutorul Înaltei Curți de Casație și Justiție a lui Dragoș Chitic s-a amânat cel puțin până în septembrie și nimeni nu putea să-i dea  atunci un cec în alb lui Asaftei că procesul se va încheia în cele 6 luni, s-a luat o măsură suplimentară de ”siguranță”, o demisie în alb de la celălalt vicepreședinte, adică Mădălina Ciubotaru. Iar demisia ar fi fost înmânată lui Asaftei chiar de către semnatara ei, cu acceptul lui Ionel Arsene. Cum Mădălina Ciubotaru nu a depus din proprie inițiativă documentul ar fi putut s-o facă Asaftei sau cineva apropiat lui!

Evident, apare problema de legalitate, de voință a celui care a semnat documentul dar nu l-a depus, posibilitatea ca ea să-l retragă, etc. Cert este că explicația Mădălinei Ciubotaru cu documentul furat pare mai mult o justificare pregătită din timp ca să poată contrabalansa depunerea demisiei. Evident că în tot acest joc un rol important îl va avea Daniela Soroceanu, secretarul general al județului, care pare mai tentată să colaboreze cu Mădălina Ciubotaru, mai nouă în ale administrației la nivel județean, decât cu hârșitul Asaftei.

Tot la nivel de bănuială, în perioada următoare vom vedea cum apar o mulțime de materiale în care i se vor cere explicații Mădălinei Ciubotaru în legătură cu societatea Neamț Turism, unde a fost șefă un timp, înainte de faliment, va fi întrebată de banii care trebuie să-i dea, potrivit unei hotărâri a instanței. Nu vor lipsi nici atacurile la Asaftei, referitoare la datoria acestuia către stat sau despre presupuse afaceri ale prietenilor săi cu Consiliul Județean. Probabil vom avea și conferințe de presă demascatoare din partea celor doi sau a unor interpuși bine intenționați.

Ce mai putem aștepta  de la protagoniști? Să ne spună dacă a existat o asemenea negociere și dacă documentul apărut în presă este rezultatul acesteia. Dacă da, atunci avem demonstrația clară a faptului  că două dintre cele mai importante funcții de demnitate din județ au fost tranzacționate fără nici un fel de scrupul, pentru mai binele reprezentanților pietrenilor. restul sunt doar mizerii specifice, într-un județ bine garnisit cu asemenea lucruri.

Valentin Bălănescu

6 comments

 • Constantin Munteanu

  august 2, 2021 at 8:26 pm

  La câte memorii/informări/sfaturi adresate ei a răspuns această vicepreședintă de CJ?!

  Răspuns

 • V.Vasile

  august 3, 2021 at 8:40 am

  O anonima , pe care o bagati in seama facand-o vedeta ! Daca ati putea , ar fi bine sa intrati in TALCIOCUL numit pretentios CJ , sa luati usa cu usa , birou cu birou , da vedeti, sa aveti timp pt. ca sunt multe , f. multe si sa intrebati pe fiecare ce face, cu ce se ocupa ?!
  Colcaie de functionari , 98% pile-relatii , miroase a menta de la o posta la cat o freaca ! Ar fi un reportaj pe cinste cu multe episoade, ar vedea ,,dragii mei nemteni,, pe ce dau banii da, sunt sigur ca nu se poate . Cat despre specialistul in sarmale si ostropel ce sa mai…. un alt accidentat, cu coloana siliconata , un gudurau….

  Răspuns

 • constantin

  august 3, 2021 at 9:33 am

  Iata cu cine ne pierdem vremea si cadem in ridicol;Ciubotaru-parvenita si tov.instructor Asaftei.Chiar Arsenie a rezolvat toate problemele judetului si are timp de barfa.De fapt el este autorul moral al acestei bazagonii cu demisia.

  Răspuns

 • Dragos

  august 3, 2021 at 10:09 am

  Ecuația pare extrem de simpla – probabil a fost o intelegere ca domnisoara sa preia functia de vicepresedinte pentru 6 luni, timp in care ar fi trebuit sa puna mâna si pe conducerea Pro Romania Neamt, apoi se retragea pentru combinatii marunte la fiecare vot in plen. Demisia a fost scrisa cu mânuța ei, iar Arsene a pus-o in operă conform părtii lui din înțelegere (ca doar nu crede cineva ca s-ar fi inregistrat demisia fara stiința lui Arsene). Tanti Soroceanu e fericită ca mai are si ea de lucru, scandalurile fiind hrana ei de zi cu zi. Iar juna politiciană va ramane sa cheltuie banii facuti de tata, mutandu-și fundul consistent de la o terasa la alta. Fara exagerare, domnisoara este exemplul de politician parvenit/impus in politica, canalizat exclusiv pe combinații, majoritatea ilegale. La varsta ei are un palmares infricosator, a distrus ce mai era din statiunea Negulesti, a supt bani de la spitalul Roznov, si-a impins tatăl afară din politică, a dinamitat ultimul partid frecventat – Pro, face acuzatii de furt in CJ, de parca n-ar fi fost suficiente pe rol in aceasta institutie. Este o rusine de tanar politician! Cum nu are decență, nu ne asteptam sa faca un singur pas normal, sa olece din viata publica.

  Răspuns

  • V.Vasile

   august 5, 2021 at 8:03 am

   Limpede ca lumina zilei !

 • Dragos

  august 3, 2021 at 8:54 pm

  A existat o intelegere ca Ciubotaru sa plece dupa 6 luni din functie si sa vina Asaftei. Demisia a fost depusa de Asaftei, cu voia lui Arsene.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *