Clubul Rotary (re)face agenda Consiliului Local Piatra Neamț

Conducerea municipiului Piatra-Neamț recidivează și  suplimentează ordinea de zi a ședinței Consiliului Local cu 4 proiecte, înainte cu doar câteva ore de începere. Două dintre ele sunt pentru a treia oară pe ordinea de zi, amenajarea unei creșe, în fosta cantină a Colegiului Tehnic Forestier și reînnoirea contractului chioșcului alimentar și spațiul de recreere. În ședințele anterioare, atât în cea ordinară  din 29 iulie, cât și în cea extraordinară din 6 august, nouă consilieri au votat „împotriva” celor două proiecte de HCL, motivația fiind că un consilier ALDE și membru în CA-ul Colegiului – Ciprian Enache – nu a fost invitat la ședințe de către director.

Proiectele 23 și 24 au o istorie aparte. În ordinea de zi inițială făceau parte din același proiect, care avea numărul 15. Aici se propunea încheierea unor parteneriate cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, cu Consiliul Județean Neamț, Camera de Comerț și Industrie, Asociația Digital Communities și Asociația Rotary Club Camena Piatra Neamț.

Ultimul parteneriat, cu cei de la Rotary a bulversat ordinea de zi, deoarece mai mulți consilieri locali fac parte din acest club și nu au voie să voteze proiectul. De aceea, ca să nu pună în ”pericol” celelalte trei proiecte, executivul s-a conformat și a făcut un proiect separat pentru cei de la Rotary și atât de importanta expoziție canină.

În momentul în care consilierii vor anunța la începutul ședinței că nu participă la votul privind expoziția canină, vom avea și lista membrilor Clubului Rotary. Indiferent de partid.

Inna Teodorescu