Coșmarul unei familii din Alexandru cel Bun

De trei luni de zile o familie din comuna Alexandru cel Bun trăieşte un adevărat coşmar. Un grup de 3-4 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, îi terorizează cu un comportament obscen, cu înjurături, amenințări. Recent, comportamentul acestora a escaladat ajungându-se la violență fizică.

Totul a început după ce femeia de 49 de ani i-a cerut fiicei sale, minore, să nu se mai vadă cu unul dintre tinerii din grup, pentru că era nemulțumită de comportamentul acestora. Deși tânărul, care era prieten cu fata, părea că inițial a acceptat situația, amicii lui au declanșat un adevărat război al nervilor.

Familia fetei a înțeles cât de serioasă este situația și a încercat să-și ia măsuri de siguranță. Ei au montat un sistem de supraveghere video a locuinței și au filmat câteva dintre scenele de agresiune verbală și fizică.

„Nu mă mai simt în siguranță, am ajuns să mă tem pentru familia mea! Mi-e frică să nu intre peste mine în casă și uneori am senzația că vor recurge la gesturi și mai violente. Mă tem pentru viața mea!”, ne-a spus femeia, tremurând la amintirea celor trăite. Femeia s-a adresat redacției noastre în speranța că, dacă vor fi făcute publice faptele lor, tinerii, măcar de rușine, vor înceta.

Totul a culminat cu noaptea de 5 spre 6 august, când a izbucnit un nou scandal, mai întâi în fața porții, și apoi chiar în curtea femeii. Unul dintre tinerii din această gașcă periculoasă, de 16 ani, a pătruns cu forţa în curtea casei, şi a sărit la bătaie, agresând-o pe femeia de 49 de ani. Anterior acestui episod tinerii au tot venit în fața curții, au înjurat, au amenințat întreaga familie. Ei au fost surprinși de camerele de supraveghere făcând gesturi ofensatoare cu apropouri sexuale explicite.

Poliţiştii Secţiei Rurale Gârcina, care au în coordonare comuna Alexandru cel Bun, au fost sesizaţi de femeie şi s-au deplasat la faţa locului. Din primele cercetări, aceștia au consemnat că „pe fondul unor discuţii contradictorii, minorul de 16 ani ar fi exercitat acte de violenţă asupra proprietarei casei”.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Piatra Neamţ, potrivit informațiilor furnizate de agent Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Femeia și-a scos certificat medico-legal și este decisă să pună punct acestei situații odată pentru totdeauna. De aceea, dincolo de dosarul penal aflat în lucru, femeia va merge în instanță unde va cere să i se facă dreptate și va pretinde daune morale și materiale agresorilor.

Angela Croitoru

Editor imagine: Nastasa Marcel-Daniel

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *